Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met In Orbit

“De finale wordt appels met peren vergelijken. En wij zijn dan de zoete appel.”

redactie gelderland ,

Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, vindt traditiegetrouw de finale van de Roos van Nijmegen plaats in Doornroosje. 3voor12 gelderland stelt de finalisten voor en kijkt vooruit naar de laatste finale in het oude Doornroosje. Vandaag: In Orbit.

Hoe is In Orbit ontstaan?
Onze zanger/gitarist Niek en violiste Jessie zijn samen begonnen nummers te schrijven en in de huidige formatie bestaan we nu zo’n anderhalf jaar. We kennen elkaar via de universiteit.

Hoe zouden jullie de muziek van In Orbit omschrijven? En wie zijn jullie muzikale voorbeelden?
We maken semi-akoestische indie-folk. Daartoe gebruiken we een breed instrumentarium. Muzikale voorbeelden lopen uiteen: van traditionele Ierse folk tot moderne bands als Fleet Foxes, Boy & Bear en Matthew and the Atlas.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?
We hadden het niet verwacht, maar wel gehoopt. We vonden het heel tof om in Merleyn te spelen, dus we hebben al helemaal zin om op een groot podium als Doornroosje te staan. 

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 29 mei?
Meestal repeteren we helemaal akoestisch, maar om ons voor te bereiden op Doornroosje werken we nu aan een sound die beter past bij een wat groter podium.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?

We kennen hun muziek wel en het zijn alle drie goede bands. Het wordt in ieder geval appels met peren vergelijken. En wij zijn dan de zoete appel.

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
We gaan een gevarieerde set spelen en zoveel mogelijk laten zien van wat we kunnen. Zo zullen we bijvoorbeeld een nieuw nummer laten horen en wat oudere liedjes in een nieuw jasje steken. We hebben er vooral heel veel zin in!

Wat kan er van jullie verwacht worden na de finale?
Deze zomer gaan we twee weken op tour door Duitsland, dat wordt een groot avontuur. Verder spelen we onder andere 6 juni op het Elevator Sessions Festival in Utrecht. Na de zomer richten we ons op een tweede EP.

Wat willen jullie verder nog met de lezers van 3voor12 gelderland delen?
Hopelijk zien we elkaar in Doornroosje, of elders natuurlijk.