Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met Captain Ortega

“Nu zijn we intens gelukkig met z’n vijven!”

redactie gelderland ,

Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, vindt traditiegetrouw de finale van de Roos van Nijmegen plaats in Doornroosje. 3voor12 gelderland stelt de finalisten voor en kijkt vooruit naar de laatste finale in het oude Doornroosje. Vandaag: Captain Ortega.

Hoe is Captain Ortega ontstaan?
Via onze vorige zanger. Hij heeft een bandje bij elkaar gezocht met wat vrienden van hem, waaronder onze bassist Rinus. Niet veel later is de drummer (Pieter) erbij gekomen en heel toevallig stopte toen bijna iedereen. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een extra gitarist. We hebben die toen gevonden in de kroeg. Om sociaal over te komen zei hij dat hij wel een keertje mee kwam doen. Sindsdien is Bard maar gebleven. Een tijdje later begon onze vorige zanger te nuilen dat hij alleen nog maar wilde zingen in plaats van zingen en gitaar spelen, dus toen zijn we wederom op zoek gegaan naar een gitarist. Deze vonden wij langs de weg waar hij (Aram) drugs aan het dealen was en zijn inbraken aan het voorbereiden was. Voor de lezers: inderdaad, het is een neger. Vorig jaar zijn we noodgedwongen op zoek gegaan naar een nieuwe zanger want die andere was gestopt. De nieuwe heet Casper en nu zijn we intens gelukkig met z’n vijven!
 

Hoe zouden jullie de muziek van Captain Ortega omschrijven? En wie zijn jullie muzikale voorbeelden?
Het is als beste te omschrijven als keiharde energieke rockmuziek met een vleugje punk. Met de band gezamenlijk hebben we niet echt specifieke voorbeelden behalve Kelly Clarkson. Dat is meer persoonlijk. Rinus en Pieter luisteren naar de hardste herrie, terwijl ons Bard weer naar Kensington, Nickelback en Kane luistert. En Aram en Casper kabbelen daar een beetje tussen in. Met Bard komt het overigens wel goed. Hij heeft te lang in een te verkeerde band gespeeld voordat hij in Captain Ortega kwam.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?
Nee, totaal niet. We waren al blij toen we mee mochten doen aan de voorronde van de Roos en nu we in de finale staan is natuurlijk helemaal te gek!

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 29 mei?
We proberen van te voren geen ledematen te breken en rugklachten proberen we ook te mijden als de pest. Verder is het business as usual, dus gewoon een kwestie van iedereen op tijd op de juiste plek krijgen. En met iedereen bedoelen we Casper.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
Ja, we kennen Through the Struggle een beetje. Daar hebben we toevallig de laatste paar maanden wat showtjes mee gedaan. De andere bands kennen we niet omdat wij niet naar zaaddodende hipstermuziek luisteren.

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
Qua optreden gaan wij er een knallende fuif van maken. Wat er verder omheen gebeurt is nog maar de vraag. Ook voor ons. Het motto van de band is niet voor niets: Captain Ortega, ge maakt het mee!

Wat kan er van jullie verwacht worden na de finale?
Een goeie kater.

Wat willen jullie verder nog met de lezers van 3voor12 gelderland delen?
Ja, onze persvoorlichter, Pieter, die delen we graag met de lezers.