Een rondje Cultuur bij je buur

Veel lekkerder dan een kopje koffie

Tekst en foto's: Angela Stouten ,

Afgelopen vrijdagochtend startte om tien uur Cultuur bij je buur. Een weekend lang vonden op onverwachte podia in Apeldoorn ruim zestig optredens, voorstellingen en exposities plaats. Maar niet op de geijkte plaatsen! Wat dacht je van huiskamers, winkels, zolders en verzorgingshuizen? Fotografe Angela Stouten neemt ons mee op haar ontdekkingsreis.

Vertelgenootschap Apeldoorn begint als eerste act van het weekend in een mooie serre bij een woonhuis aan de Jachtlaan. Het zonnetje in de tuin, deuren open, gezellig met z’n allen rondom de keukentafel, koffie met wat lekkers erbij en luisteren naar verschillende verhalen. Er zijn opvallend weinig mannen aanwezig...

Maud Wilms doet de officiële opening van Cultuur bij je buur in supermarkt C1000 bij het Sprengenpark. Tussen de mensen die hun dagelijkse boodschapjes aan het doen zijn, klinkt haar zang en gitaarmuziek. Als er even geen klant bij de kassa staat, zie je de caissières genieten van de muziek. Het is weer eens iets anders.

Zondagmiddag rond de klok van drie uur mag De Reisgenoot optreden bij Kunst van Leven aan de Nieuwstraat 161. De zanger laat heerlijk in de zon voor een klein gezelschap zijn muziek en liedjes horen.
 

In een zijstraat van de Nieuwstraat zit Schildergroep De Klup. De kunstenaars tonen het gehele weekend hun eigen kunstwerken. Ze willen maar wat graag op de foto met hun schilderij. Vooral het schilderij ‘Selfie’ wordt trots getoond. Er is moeilijk om hier weg te gaan. Er is zoveel moois te zien en iedereen wil daar graag iets over vertellen.

Junebug is te gast bij kunstenaar Frans Polman aan de Hoofdstraat. Een Apeldoornse band die je zeker eens gezien moet hebben! De vijfmansformatie is een prachtig plaatje tussen alle kunstwerken.