"Het doel van Joggipad: een zo gezellig en toegankelijk mogelijk Bassfeest"

De organisatoren en dj’s gaan net zo hard los als het publiek

Helen Weeres ,

Afgelopen zaterdag vond de zesde editie van Joggipad plaats in de Willemeen. Om stipt 23.00 uur stond er al een rij enthousiastelingen voor de deur te wachten om binnen te komen. Sommigen waren al bekend met het feest, anderen kwamen er voor het eerst. “Een goede vriend van me komt hier vaker, na al zijn verhalen te hebben gehoord, besloot ik ook eens te komen kijken.” De leeftijd van de bezoekers varieert van zestien tot ongeveer dertig. Na wat rondgevraagd te hebben, wordt al snel duidelijk dat het eigentijdse publiek van Joggipad, ongeacht de leeftijd, het vrijwel geheel met elkaar eens is: “Joggipad is een vernieuwend feest, er is geen andere plek in Arnhem waar deze muziek gedraaid wordt”.

Op Joggipad wordt doorgaans dubstep, trap, drum and bass en glitchhop gedraaid en dit wordt samengevoegd tot een groot Bassfeest. Laat deze rare namen je vooral niet afschrikken, want volgens de bezoekers van het feest is het “gewoon geweldig om op te dansen”. Daarbij is het niet alleen de muziek die het feest maakt tot wat het is. Wanneer je vraagt naar de sfeer op het feest, is iedereen erover te spreken. “De sfeer is energiek en heel gezellig. Iedereen is welkom en iedereen heeft gewoon een leuke tijd met elkaar, of je nou danst, kletst of even staat te roken, er zijn altijd leuke mensen om je heen.” Hiermee bereikt de organisatie van Joggipad elke editie weer haar doel.

Met een dikke glimlach achter de draaitafel

Joggipad wordt georganiseerd door Friso de Swart, Gijs Van ’t Ende, Jitze Miedema, Sven van Vessem en Yasper Molle. Het is een hechte groep vrienden die alles op alles zet om een zo professioneel mogelijk non-profitfeest te organiseren, waarbij de entreeprijzen zo laag mogelijk blijven, zodat iedereen van het feest kan genieten. Op mijn vraag wat Joggipad nu zo speciaal maakt, is het antwoord: “Wij proberen ons te onderscheiden van de andere Bassfeesten door écht goed naar het publiek te luisteren. Wat wil het publiek nou precies? Het is ook van belang dat onze dj’s het publiek goed aanvoelen, bezig zijn met het publiek. We willen vooral dat ze met een dikke glimlach achter de draaitafel staan. Het leven is al serieus genoeg, toch? ” De bezoekers van het feest, die door de organisatoren Joggipeople worden genoemd, zien dit streven terug op de feesten. “De organisatoren en dj’s zijn zo vriendelijk naar het publiek toe! Ze feesten eigenlijk gewoon met je mee en je kunt altijd een praatje met ze maken.”
Dit is zeker waar. Gedurende het hele feest gaan de organisatoren en de dj’s net zo hard los als het publiek. Het enthousiasme straalt eraf en iedereen heeft een goed humeur. Vanaf het moment dat ik binnenkwam, tot het moment dat ik vertrok, had de crew plezier met elkaar en plezier met alle andere aanwezigen.

Meer bezoekers dan normaal toegestaan in Willemeen

De dj’s zijn bijna even betrokken bij Joggipad als de organisatie. “Mijn eerste optreden was op de tweede editie van Joggipad. Wat ik sinds toen vooral zo opmerkelijk vind, is dat Joggipad erg snel groeit. Sinds de tweede editie heb ik er elke keer gedraaid en ik weet nog goed dat er de eerste keer bij mijn set nog bijna niemand was” aldus Formil, ofwel Tjeerd van Dijk, een van de vaste dj’s op Joggipad. Nu zijn er meer bezoekers dan in de oude herinnering van Formil. Willemeen liet meer bezoekers toe dan het normaal gesproken toelaat. Dit kwam enkel en alleen doordat de organisatie iedereen wilde laten meegenieten. “Eigenlijk zouden we wat mensen moeten weigeren om écht professioneel te doen, maar dat willen we niet”, stelt de organisatie vast. Formil: “Het feest groeit zo hard omdat de sfeer supergoed is. Natuurlijk gaat de organisatie van dit feest steeds professioneler te werk, maar het publiek blijft altijd het belangrijkst.”

Joggipad liet dit goed zien, alle aanwezigen gingen uit hun dak. Er was een golf van dansende mensen en euforische sfeer.