Roof Garden Arnhem

Muzikale verrassingen op een parkeergaragedak

Merel Burghouwt ,

Het is eindelijk zo ver: op zaterdag 21 juni gaat Roof Garden Arnhem weer van start! Op het dak van parkeergarage Rozet kunnen we dit jaar maar liefst zes weken genieten van allerhande films, food, feestjes en fijne muzikanten. Hier een overzicht van alle muzikale dakverrassingen.

Onder het motto ‘intieme en akoestische daksessies’ presenteert Roof Garden samen met Luxor Live optredens van zowel lokaal als landelijk bekende singer-songwriters. Helemaal gratis! Op zondag 22 juni raakt Roof Garden voor het eerst de gevoelige gitaarsnaar met Stevie Ann. Daarmee hebben we meteen een grote naam te pakken. Haar muziek combineert folk en country met soul. Een fijn begin.

Op 3 juli beklimt Tommy Ebben het dak. Deze man kan uit de voeten met werkelijk elke muziekstijl. Waar hij tot vorig jaar vooral folkrock maakte, zijn op zijn laatste album veel elektrische invloeden te horen. Maar ook alleen met een gitaar komt hij tot zijn recht. Op 13 juli verblijdt Case Mayfield ons met een akoestische sessie. In 2010 won hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en daarna ging het snel. Het is alweer tijd voor zijn derde album! Op dit album gaat hij terug naar de basis. Zijn nieuwe muziek is perfect voor een mooie zomermiddag op het dak. Awkward I maakt op 17 juli het dak onveilig. Hij combineert heftige teksten met vrolijke melodieën. Deze frictie zorgt voor een emotionele lading.

Op 20 juli is het tijd voor persoonlijke favoriet Eefje de Visser. Op haar dit jaar verschenen tweede album laat zij horen waarom zij een blijvertje is in het Nederlandse muzieklandschap. Vooral de ritmiek van haar teksten zorgt voor een prachtig eigen geluid waar we niet omheen kunnen. I am Oak is de band rondom singer-songwriter Thijs Kuijken. Op 27 juli laten zij hun indiemuziek met folkinvloeden horen. De afgelopen paar jaar heeft I am Oak ook international aan de weg getimmerd. Een eer dus om ze op het dak in Arnhem te ontvangen.

Naast deze publiekstrekkers mag Arnhems trots natuurlijk niet ontbreken. Maar liefst drie plaatselijke talenten zullen laten zien en vooral horen waarom. Op donderdag 26 juni staat Esther van Maanen samen met een aantal bevriende muzikanten in de tuin op het dak. Je hebt haar al kunnen zien op Hoogte80 en ze staat dit weekend op AMZAF. Een prachtig voorbeeld van een aanstormend talent. Gitaarvirtuoos Remco Jacobs dompelt op donderdag 24 juli de parkeergarage van Rozet onder in échte blues. Ook hij neemt wat vrienden mee. Op 31 juli sluit Roos van Tuil het muzikale programma af. Zij komt alleen en zo zien we het graag, want het liefst zit je met Roos in een klein kamertje naar haar te luisteren.

Op 29 juni organiseert 3voor12 een uitwisselingsprogramma met Nijmegen. Op zowel Roofgarden als op De Kaaij zijn Arnhemse en Nijmeegse bandjes te zien. Het is nog een verrassing welke bands zullen verschijnen, maar we mogen in ieder geval Arnhems trots Achterdochtig bevestigen.

Naast al deze optredens zijn er ook nog genoeg avonden waarop wij zelf met de billen mogen schudden. Met maar liefst zeven silent discos, waarvan de eerste morgen al is, heeft Roof Garden alles uit de kast getrokken om ons mooie zomeravonden te bezorgen.

Roof Garden Arnhem is van 21 juni tot 3 augustus te vinden op het dak van parkeergarage Rozet, Kleine Oord 177b, Arnhem. Alle daksessies zijn gratis, maar kom op tijd om verzekerd te zijn van een plekje op het dak.