Fiësta, regen en huwelijksaanzoek op Festivaart Fiësta, regen en huwelijksaanzoek op Festivaart

Een Magnifique festival op hemelvaartsdag

, Niels Limbeek

Fiësta, regen en huwelijksaanzoek op Festivaart

Een Magnifique festival op hemelvaartsdag

Niels Limbeek ,

Bij aankomst in Ulft op het Dru Park is goed te zien wat een week slecht weer doet met het omliggende festivalterrein. De regen weerhoudt de organisatie er echter niet van om de vierde editie van Festivaart weer tot een succes te maken. Bij entree krijgt iedereen een smiley op het gezicht geschminkt en er worden zonnebrillen uitgedeeld. Een groot Fiësta moet het worden, precies zoals het op de poster staat.

Het festivalterrein oogt groter dan ooit. Helaas regent het een beetje, het is maar vijftien graden. De meeste mensen staan daarom liever in één van de vijf tenten. In de FunFair vind je mainstream house, in de YummYumm urban en in de Deetoxicated en Hardstyle Circus is er hardstyle. 3voor12 gelderland duikt de Magnifique in. Hier draait een mix van Achterhoeks talent afgewisseld met ervaren artiesten twaalf uur lang warme technobeats. In deze intieme tent kunnen ongeveer tweehonderd mensen. Er hangen creatieve roze speakers en oldschool discoverlichting. De line-up is divers met Achterhoekers als Roel Salemink, Marc van Doorn, Microvibez en Audiowomb, maar ook landelijk bekende dj’s zoals Alexander Machts (Ruhr in Love, Oberhaussen) en Jan Liefhebber (Waalhalla, Nijmegen). 

Het weer is voor veel bezoekers een reden om later te komen. Eenmaal in de middag is de sfeer prima met een goed gevulde Magnifique. Microvibez en Roel Salemink, die al vanaf het begin mee draaien in de Achterhoekse techno-scène, zorgen voor de benodigde sfeer. Uit het niets gaan twee mensen richting de draaitafels met een mandje vol rozenblaadjes en pakt een jongen de microfoon. Een huwelijksaanzoek. Het is mooi om te zien hoe eerst het ja-woord klinkt en een minuut later iedereen staat te dansen. Zodra het buiten donker wordt, klinken de duistere beats van het duo Audiowomb. Het is aan Jan Liefhebber om Magnifique af te sluiten. Mensen gaan los terwijl de zaal verandert in een groot rookgordijn. De geluiden die klinken alsof een trein van station naar station harder gaat, geven bezoekers energie en dat is goed te zien. 


Techno in de Achterhoek wordt steeds populairder. Gelukkig organiseert Magnifique om de twee maanden feesten in de DRU Cultuurfabriek. Vraag en aanbod zijn zo mooi in evenwicht. Hopelijk blijft deze technotrein doorgaan in de Achterhoek met nog meer evenementen in de toekomst.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland