Dag des Oordeels: Super Natural Selection - Make Us Strong

Erik Damen ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer het nieuwe album van Super Natural Selection - Make Us Strong.

Super Natural Selection is een roots reggae band afkomstig uit Arnhem. De band kent een Surinaamse kern. De vaste leden maken al sinds 2002 samen muziek en spelen alleen eigen nummers, hoofdzakelijk in het Engels en Sranang Tongo. De muzikanten hebben een hoop ervaring. Zanger Prince Naffy, die een Surinaamse nummer 1 hit op zijn naam heeft staan, heeft een prima stemgeluid dat past bij roots reggae, hoewel hij moet oppassen om niet te gaan knijpen met zijn stem. Daarom maakt Super Natural Selection op uitgekiende momenten gebruik van gastvocalen zoals NaaKoshie in heerlijk lome Sunshine of Jah Is King met JoshuaDavid en Lighta.

De ritmesectie is erg strak met Max op bas en Edman op drums. Leadgitarist Steven speelde jarenlang in The Rootsriders / Tribute 2 Bob Marley band en tevens in Relax. SNS bestaat verder uit slaggitarist Brian en toetsenist Francois. Sinds kort speelt er een saxofonist mee in de vaste bezetting, waardoor de band zich blijft doorontwikkelen. Nog geen jaar geleden verscheen het debuutalbum Mash It Up en nu al volgt het tweede album Make Us Strong. Een van de hoogtepunten van het album is Jah Children, dat zoals gebruikelijk in de reggae twee keer op de plaat staat, waarvan de tweede versie met een sterke gastbijdrage van Colah Colah. Make Us Strong is een zeer diverse plaat geworden, uitstekend geschikt voor de zomerse maanden en Super Natural Selection is een band om te koesteren.

Super Natural Selection geeft op 28 juni een releaseparty in Merleyn en doet dit nog eens dunnetjes over in LuxorLive op 10 juli.