Voorbeschouwing Zwarte Cross

De laatste nieuwtjes voor de aftrap

Redactie 3voor12 gelderland ,

Nog heel even en het veelzijdige Zwarte Cross festival begint weer. Op 25, 26 en 27 juli prikkelt de organisatie je zintuigen met muziek, theater, motorcross, eten, heel veel drinken en natuurlijk de Achterhoekse gezelligheid. Net als voorgaande jaren is 3voor12 gelderland er ook bij. Dit jaar hebben we met collega’s van Optimaal FM zelfs onze eigen radioprogramma waar we dagelijks van 21.00 tot 24.00 uur live te volgen zijn. Er volgt snel meer hierover op onze website! Lees hieronder wat er dit jaar nog meer nieuw is.

A giant backflip for mankind
Net zoals vorig jaar met The Naked Run voert Amnesty International ook dit jaar weer actie samen met de Zwarte cross. De Australische stuntman Jackson Strong probeert een wereldrecord te vestigen door de verste backflip ooit te maken met een motor. Deze sprong met achterwaartse salto moet uiteindelijk meer dan veertig meter ver zijn en vindt midden op het festivalterrein plaats. De festivalbezoekers hebben direct invloed op de lengte van de sprong en het ‘urgent action’ programma van Amnesty International. Het aantal gezette handtekeningen bepaalt de afstand die Jackson moet springen.

Nichtenvoorde
De Roze Cross in Nichtenvoorde is de Achterhoekse canalpride op het droge voor hetero’s, holebi’s en transgenders. Iedereen hoort erbij op de Zwarte Cross en dat wordt gevierd met deze nieuwe crossklasse! Dit jaar kan iedereen die een statement wil maken tegen anti-homogeweld of gewoon de vrijheid wil vieren zich inschrijven voor deze roze klasse, ongeacht geaardheid, dus ook hetero’s zijn welkom!

Naast de Roze Cross zijn er nog drie andere nieuwe crossklassen: de Kleuterklasse, de Bed Peace Klasse en de Moto GP Klasse.

The Roadhouse
The Roadhouse is een plek waar de betere nationale en internationale underground rockbands (o.a. Peter Pan Speedrock, Red Fang en Mozes & the Firstborn) optreden. In deze schuur is plek voor een paar honderd man.

Club Boogaloo
Bijna elk genre is vertegenwoordigd op de Zwarte Cross, maar een plek voor soul en funk was er nog niet. Daar komt in 2014 verandering in met Club Boogaloo. Een prachtige circustent waarin soul- en funkartiesten (o.a. Alain Clark, Patrick Lehman en Sven Hammond Soul) optreden en dj's tot in de kleine uurtjes platen draaien.

Nieuw podium Theaterweide
De Theaterweide is inmiddels niet meer weg te denken bij de Zwarte Cross. Deze weide krijgt er een nieuw podium voor indie en alternatieve muziek (o.a. Taymir en Cheaters) bij.

Acht nieuwe café's
Metalcafé De Baterbar, gaycafé De Kast (Kom d’r uut!) en Café Harder! (een stamkroeg met livemuziek voor de leden van de Zwarte Cross Fanclub Harder!) zijn nieuwe plekken voor gelijkgestemden op het festivalterrein. Alsof dat nog niet genoeg is, opent de organisatie op de camping vier buurtcafé’s. 

Tijdens het festival is voor het eerst de Nozemoil literfles verkrijgbaar. Nozemoil is het officiële Zwarte Cross drankje.