Have A Nice Day Festival in beeld

Organisatie maakt beloften waar

Aukje Verstegen ,

Afgelopen zaterdag was alweer de tienjarige editie van Have A Nice Day Festival in het openluchttheater van Eibergen. De organisatie beloofde groots uit te pakken met een line-up van ongekend niveau. Die line-up werd pas op de dag zelf bekend gemaakt. Ondanks de bloedstollende wedstrijd van Oranje lieten Derrick May en Robag Whrume er niet minder voetjes om dansen. Het terrein was groter dan voorgaande jaren en ook nu was er veel aandacht besteed aan de aankleding. Het eindigde dan ook met een - eindeloze - spectaculaire vuurwerkshow.


Als de Boomshakalak Soundsystem stage een dak zou hebben, dan was het eraf geblazen. Hardcorehouse-dj Buzz Fuzz draait oude klassiekers.


Robag Wruhme heeft een langdurig intiem momentje met een knuffel.


Als de voetbalwedstrijd begint, komen er ineens uit alle hoeken banken tevoorschijn. Iedereen wil voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Op het scherm maakt de Tour de France onverwijld plaats voor voetbal. 


Op het hoofdpodium sluit headliner Derrick May de avond af. Tussen de dansende mensen klinkt plots gejuich, hoewel dit maar net boven het muziek uitkomt. Het doet vermoeden dat Nederland door is naar de halve finale.