Dag des Oordeels: Rectum Raiders - Fire In The Hole (ep)

Feministische glamrockmetal door mannen

Bertus Elings ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer de ep Fire In The Hole van Rectum Raiders.

Het is haast onmogelijk om de muziek van Rectum Raiders los te zien van de bizarre show die de band opvoert tijdens live optredens. En als je er al in slaagt om de beelden van je af te zetten van mannen die slagroom van elkaars buik likken, word je geconfronteerd met de hoes van de nieuwe ep van de Nijmegenaren: een gespierde man met paardenhoofd, die een ‘anus-monster’ berijdt. Als je ook dat weet te negeren, zijn er nog de titels van nummers als My Anus Is Outta Control en Penis For Hire. Kortom: succes bij het onbevooroordeeld luisteren naar Fire In The Hole.

Het begin van de ep is gewoonweg vet! Flink rossen op drums en gitaren. Met de titel van het korte openingsnummer My Anus Is Outta Control is ook meteen het grootste deel van de tekst van dat nummer gegeven. Zestien keer wordt het herhaald, gevolgd door ‘what!’

Door het absurdisme waarmee Rectum Raiders vrijwel alles doen, wordt de kwaliteit van de muzikanten, helaas, naar de achtergrond verdrongen. De heren produceren over het algemeen stevige rock, hier en daar overgoten met een sausje van metal. Helemaal niks mis mee en aangenaam om naar te luisteren. Zo ook Into The Darkness en It’s Gonna Rain.

De ep wordt afgesloten met een heuse bonus: Satisfaction, dat de meesten zullen kennen van Benny Benassi. Rectum Raiders hebben er een geheel eigen, originele draai aan gegeven, inclusief tekstaanpassingen.