3voor12 gelderland presenteert op het Valkhof Festival: De Tuin

12-18 juli in intieme setting

Redactie ,

Gedurende het Valkhof Festival presenteert 3voor12 gelderland dagelijks diverse artiesten in De Tuin. De Tuin is het toneel van intieme optredens. Tevens verzorgt De Waaghals er een dj-programma en verkopen ze er fijne plaatjes. Lees hier wat je zoal kan verwachten.

Zaterdag 12 juli: 21:15 - 21:45
Aniek Maren
De Arnhemse singer-songwriter Aniek Maren bracht in 2013 haar debuutalbum Moving On uit bij het Berlijnse label Bossrecords. Het album staat vol met nummers die gaan over de liefde, het leven, verdriet en melancholie: geschreven recht uit het hart. Solo en met band stond ze al op veel podia, van huiskamerconcerten tot festivals zoals Horizontoer en Uitboulevard. Ook was ze supportact voor o.a. Wallis Bird en al te zien en te horen bij Radio2, in Luxor Live en Paradiso!

 

Zondag 13 juli: 19:00 - 19:45
Iris Verhagen
“Met een mooie hese stem en fijne melodieën wekt ze verwondering op vanuit het publiek.” Dat schreef 3voor12 gelderland twee jaar geleden over de Nijmeegse singer-songwriter Iris Verhagen. Ze maakte niet alleen indruk tijdens de singer-songwriteravond ‘Hemelse klanken’ in - hoe kan het ook anders - het brouwerscafé De Hemel, ook won zij in datzelfde jaar de talentenwedstrijd Nootuitgang. De geboren Rotterdamse leerde tijdens haar verblijf in Canada, waar zij op haar 17e naar toe ging, gitaar spelen en songteksten schrijven. Inmiddels is zij al weer een aantal jaren terug in Nederland en timmert flink aan de weg. In augustus verwacht ze af te studeren als muziektherapeut. Wat zij in haar mars heeft, zal tijdens haar optreden in De Tuin blijken. 

Maandag 14 juli: 20:45 - 21:30
De Onderdanen
Begin dit jaar kwamen De Onderdanen, die normaal gesproken allemaal hun eigen muzikale pad bewandelen, samen om in een eenmalige sessie een aantal liedjes op te nemen. Er bleek een goeie klik. Liedjes werden ter plekke herschreven zodat ze met z’n allen gespeeld konden worden. In dertien uur stond er een volledige plaat op de band en al heel snel werd duidelijk dat het niet bij een éénmalige sessie kon blijven! 

Dinsdag 15 juli: 21:00 - 21:45
Super Natural Selection
Lekker chillen in een relaxte sfeer, daar past alleen de juiste muziek bij. Die wordt verzorgd door de lokale Roots Reggae band Super Natural Selection. Het vijftal is al sinds 2002 in deze samenstelling aan het jammen, maar is inmiddels tot een solide band uitgegroeid. Met een aantal nieuwe bandleden hebben zij onlangs hun album Make Us Strong uitgebracht. Hun Roots Reggae dateert van enkele decennia geleden, maar klinkt fris en fruitig. Laat je verrassen, laat je gaan.

Woensdag 16 juli: 21:00 - 21:45
La très illustre compagnie du Chat Noir
Vijf jaar werd er op een Nijmeegse zolderkamer in het diepste geheim gewerkt aan een waanzinnig project. Wat begon met drie bevriende muzikanten die los wilden breken van hun vertrouwde rockmuziek, is geworden tot een tienkoppig gezelschap dat Franse chansons speelt met accordeon, contrabas, blazers en strijkers. Het collectief werd niet alleen beïnvloed door stokoude chansons, maar in de eigenzinnige liedjes is ook donkere singer-songwriter, zwierige klezmer en Waitsiaans boemsketelgebral te horen. In januari werd debuutalbum La Vendange uitgebracht, waarop Chat Noir vol vuur verhaalt over goed en kwaad, over leven en dood, de vergankelijkheid en natuurlijk de liefde.  

Donderdag 17 juli: 21:00 - 21:45
Johanna Klaassen
Johanna (singer-songwriter, actrice, saxofoon) speelt samen met multi-instrumentalist Bart Tarenskeen (contrabas, gitaar, piano) haar Eigenwijze Luisterliedjes. Hiermee bezingt ze al swingend het leven en alles wat dat gecompliceerd en juist ook de moeite waard maakt. Haar liedjes brengen een gniffel, een herinnering en vooral een brede glimlach. Johanna: “Mijn liedjes gaan over het leven, de kleine en ook de grote frustraties, maar bovenal wondertjes overal om je heen. Waarom begrijp ik jou niet? Waarom begrijp je mij niet? Maar hoe kunnen we dan wel dicht bij elkaar komen? Door te blijven luisteren naar elkaar… en naar mijn liedjes…” 

Vrijdag 18 juli: 21:00 - 21:45
Yellow Suitcase
Yellow Suitcase maakt frisse melodische popmuziek. De driekoppige band onderscheidt zich door haar bijzondere bezetting en verrassende, creatieve songs. Doordat de band veel gebruik maakt van 'loops' en effecten weet ze, ondanks de kleine bezetting, een veelzijdige sound neer te zetten. Het repertoire variëert van sfeervolle luisterliedjes tot dansbare pop en rock met eigenzinnige arrangementen. De dromerige, maar vaak ook herkenbare, teksten worden ondersteund door een muzikaal geheel dat zowel catchy als melancholisch klinkt. 

3voor12 gelderland brengt dagelijks verslag uit van Het Valkhof Festival. Bekijk ons dossier 'Valkhof Festival 2014' voor de meest actuele recensies, interviews en ander nieuws. Het Valkhof Festival is gratis toegankelijk. Klik hier voor het volledige programma en meer info.