New Best Friend blaast Luxor omver

Een avondje aanstormend talent bekijken

Jaël Niesink ,

Een klein karakteristiek bovenzaaltje gevuld met een handjevol mensen. In Luxor Live vond de presentatie van het eerste album van het Arnhemse New Best Friend plaats. Het voorprogramma bestond uit drie bands uit de omgeving. Het werd een avond met muzikale hoogtepunten van nieuw en aanstormend talent.

De Westervoorts-Arnhemse band The Woods trapt de avond af. Met duidelijk hoorbare invloeden uit de jaren zeventig staat de band zijn mannetje wel. De zanger heeft een Bob Dylanachtig stemgeluid en hij heeft zelfs een mondharmonica bij zich. Ook de humor ontbreekt hem niet. “Ik ben nogal verkouden, maar gelukkig ben ik niet zoals Anouk en kom ik gewoon optreden,” spreekt de zanger het publiek toe. De laatste plaat die The Woods spelen is voor iedereen die maandag weer naar school moet en dwingt om mee te swingen.

Het volgende bandje dat het podium mag bestormen is de Achterhoekse band Landing The Apollo. Met een vernieuwende punk-rocksound en hun uptempo nummers zetten ze een flinke show neer. Er staat zelfs een groepje dames te dansen midden voor het podium, aan vrouwelijke aandacht dus geen gebrek. De instrumenten worden met passie bespeeld en je ziet de band genieten. Vooral het gitaarwerk is sterk.

Little Big Ginger is het derde en tevens laatste bandje van het voorprogramma. Het jeugdige enthousiasme is goed zichtbaar in de manier waarop de band op het podium staat en hoe de muzikanten hun instrumenten bespelen. In tegenstelling tot de andere bands heeft Little Big Ginger het aantal instrumenten uitgebreid met een keyboard. Zelfverzekerd plaatst de band hier en daar nog een bijdehante opmerking, waardoor de zaal uit de hand eet.

Last but nog least, het langverwachte New Best Friend met de presentatie van het nieuwe album NBF. Dreunende versterkers, een zuivere rockstem en veel gitaarspel. Door een stageperformance van een band met jaren ervaring en aanstekelijke ritmes staat de zaal op zijn kop. Op een gegeven moment wordt het de zanger iets te warm. Hij trekt zijn shirt uit waardoor de vele tatoeages op zijn armen zichtbaar worden. De band sluit de avond af met een knallende song.

NBF is een jaar geleden opgenomen in een studio in Arnhem, maar het kostte nog veel geld om het album ook daadwerkelijk te verwezenlijken. Echter een jaar later heeft de band het voor elkaar. NBF bevat zeven nummers. Het album is vanaf nu verkrijgbaar op iTunes en gratis te streamen op Spotify.