Kristal kijken met Yosser Dekker (PopupKlup) Kristal kijken met Yosser Dekker (PopupKlup)

"Bottom-up initiatieven gaan Arnhem veroveren"

, Redactie 3voor12 gelderland

Kristal kijken met Yosser Dekker (PopupKlup)

"Bottom-up initiatieven gaan Arnhem veroveren"

Redactie 3voor12 gelderland ,

3voor12 gelderland kijkt terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2013 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst: what’s hot in 2014 en what’s not? Vandaag gaan we kristal kijken met Yosser Dekker van onder andere PopupKlup en Roof Garden Arnhem.

Hoe herinner je je 2013?
Een hoogtepunt noemen vind ik lastig, dus ik noem er graag twee: PopupKlup en Roof Garden Arnhem. Ik vind het nog steeds ongelooflijk wat we als vrijwilligers van de PopupKlup met elkaar hebben bereikt. Niet alleen door de sterke elektronische programmering die ieder weekend klaarstond, maar de plek die we Arnhem in de koude wintermaanden hebben kunnen geven. Veel mensen vragen ons of er weer een nieuwe PopupKlup komt, maar het antwoord daarop weet ik nog niet. We blijven zoeken naar een geschikte locatie.

Naast de Popupklup was ook Roof Garden Arnhem weer geweldig. Dit jaar hebben we het concept op twee daken kunnen laten plaatsvinden. Ik ben vooral ook trots dat we met minimale middelen een geweldige programmering neer hebben kunnen zetten. Samen met Phebe Kloos hebben we van Roof Garden een podium kunnen maken voor lokale artiesten en kleine culturele organisaties. Met kers op de taart een optreden van Spinvis op het dak!

Wat verwacht je van 2014?
Verwachtingen, altijd lastig! Ik hoop dat nog meer bottum-up initiatieven Arnhem gaan veroveren. En dat zij dit weten te doen met zo min mogelijk of zelfs geen subsidie, maar wel door een overheid die faciliteert in ruimte. Niet alleen fysieke ruimte zoals een lege plek - genoeg leegstand toch? -, maar ook door soepelere regelgeving. Ik hoop dat dit een onderwerp kan gaan worden voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Daarnaast hoop ik dat er nog meer samenwerkingen gaan ontstaan tussen de jonge en innovatieve culturele organisaties en de traditionele culturele partijen. Alle partijen kunnen veel van elkaar leren en daar kunnen juist hele bijzondere evenementen uit voortkomen!

Welke act uit Gelderland gaat het maken in 2014?
De muziek van Thomas Lauren alias Qindek vind ik geweldig. Weliswaar niet uit Gelderland. Hij komt namelijk uit Deventer, maar wat maakt het uit? Zijn harde rauwe en dansbare sound verrast me. Een paar weken terug gaf hij nog een liveset in de Trouw in Amsterdam tijdens Imprint. Houd die jongen in de gaten!

What's hot in 2014? What's not?
Dat is niet aan mij. Iedereen mag dat lekker zelf bepalen!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland