Kristal kijken met William van Giessen (Geranium Sessies) Kristal kijken met William van Giessen (Geranium Sessies)

"In 2013 nam Geranium Sessies een vogelvlucht"

, Redactie 3voor12 gelderland

Kristal kijken met William van Giessen (Geranium Sessies)

"In 2013 nam Geranium Sessies een vogelvlucht"

Redactie 3voor12 gelderland ,

3voor12 gelderland kijkt terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2013 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst: what’s hot in 2014 en what’s not? Vandaag gaan we kristal kijken met William van Giessen, een van de initiatiefnemers van Geranium Sessies.

Hoe zal je je 2013 herinneren?
2013 was het jaar waarin Geranium Sessies een vogelvlucht nam. De eerste voorzichtige stappen zetten we in 2012, maar in 2013 kwam de sneltreinvaart er in. We hebben ongelooflijk veel prachtige sessies opgenomen. Van lokaal talent tot internationale allure, stuk voor stuk schitterend. Een persoonlijk hoogtepunt voor mij was de sessie met The Posies. Dat zijn toch echte jeugdhelden met een enorme staat van dienst. Daarnaast was het ook erg tof om vanuit Geranium Sessies aan te haken bij festivals en evenementen. We mochten een deel van de programmering doen en konden zodoende live laten zien wat voor moois Gelderland heeft op muziekgebied.

Wat verwacht je van 2014?
Ik zal ongetwijfeld weer verrast worden door muziek die me prikkelt en waar ik kriebels van in m’n buik krijg. Dat gebeurt elk jaar, dus waarom in 2014 niet? Zolang dat blijft doorgaan is er geen reden tot paniek.

Welke artiest uit Gelderland zal het gaan maken in 2014?
Wij gaan er een paar in de gaten houden, zoals Deaf Charley, lekker vuige blues. Sophie Veline gaat een nieuwe ep opnemen! En Achterdochtig: hopelijk wordt eindelijk zijn cassettebandje gereleaset. Ik zie nu dat het allemaal Arnhemmers zijn. Niet zo gek eigenlijk, want het borrelt in die stad!

What’s hot in 2014?
Huispakken?

What’s not in 2014?
Ik hoop dat al die ‘next-popstar-tv-shows’ nu eindelijk eens van de buis worden gehaald. Wat een treurnis, zeg. En ja, daar valt ook de De Beste Singer-Songwriter van Nederland onder.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland