Kristal kijken met Sofia Dragt Kristal kijken met Sofia Dragt

"De eieren die ik in 2013 heb gelegd, komen uit in 2014"

, Redactie 3voor12 gelderland

Kristal kijken met Sofia Dragt

"De eieren die ik in 2013 heb gelegd, komen uit in 2014"

Redactie 3voor12 gelderland ,

3voor12 gelderland kijkt terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2013 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst: what’s hot in 2014 en what’s not? Vandaag gaan we kristal kijken met singer-songwriter en Grote Prijswinnaar Sofia Dragt.

Hoe zal je je 2013 herinneren?
2013 was voor mij een jaar van het leggen van eieren: echt een opbouwjaar. Hoewel ik normaal gesproken liever niet mee doe aan muzikale wedstrijden omdat muziek geen wedstrijd is, heb ik afgelopen jaar toch besloten om mee te doen aan een wedstrijd. Ik ben toen tot de vijfde aflevering gekomen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Toen ik er uitging, heb ik me vrij snel daarna op gegeven voor de Grote Prijs van Nederland. Van beide heb ik zeker geen spijt, want ze hebben mijn carrière een hoop goeds gedaan. De Grote Prijs zeker, aangezien ik deze gewonnen heb! 2013 was dus het neerzetten van een mooie basis, zodat ik deze in 2014 kan gebruiken om het tot iets moois uit te bouwen.

Wat verwacht je van 2014?
De eieren die ik in 2013 heb gelegd, komen in 2014 uit. Begin dit jaar breng ik een single uit en mijn album komt eind dit jaar uit. Ik pak een aantal festivals mee in de zomer en ik vul voor 2015 een clubtour door heel Nederland. Wie weet wat ik buiten Nederland kan bereiken. Maar misschien is dat voor de antwoorden van volgend jaar!
 

Welke act uit Gelderland gaat het maken in 2014?
Toen ik een tijdje geleden in Ede speelde, speelde er na mij een bandje: Cheeses of Mexico. Ik vroeg of ze een cd hadden, maar daar waren ze nog mee bezig. Wel hadden ze een simpel gebrand cd’tje waar drie nummers van ze opstonden en de zanger gaf deze aan me. Ik heb deze cd vervolgens zowat grijs gedraaid in de auto. Dat was ook niet heel moeilijk met maar drie nummers, maar ik vond het zo tof! Van mij mogen zij het maken in 2014!

What's hot in 2014?
Festivals zoals Best Kept Secret! Vorig jaar ben ik naar de eerste editie geweest en ga ook zeker weer in 2014. Wat ik zo 'hot' vind aan dit festival is dat er kwalitatief goed eten is. Ik ben een grote eter van lekker eten, dus vind ik dit nogal belangrijk! Alles was biologisch of fairtrade en heb ik daar de allerlekkerste hamburgers, burrito's en patatten gegeten. Daarnaast was uiteraard de muziek geweldig: Damien Rice, Sigur Rós, Agnes Obel, Alt-J. Daar gaat het uiteindelijk om natuurlijk!

What's not in 2014?
Ook al heb ik zelf ook met een talentenjacht op tv meegedaan, ik vind dat het er echt te veel zijn. Natuurlijk is het gigantisch populair en kijken er heel veel mensen naar; toch is het op dit moment een overdosis. Er zijn zeker wel oprechte talentenshows, maar veel van de programma's vind ik totaal niet oprecht. Ze gaan niet meer om muziek. Zeker als je kinderen erbij betrekt, zoals in The Voice Kids. Voor mij is dat 'not' in 2014.  

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland