Kristal kijken met Alex van der Hulst Kristal kijken met Alex van der Hulst

"Het ontbreken van goede Nijmeegse bands tijdens de Oversteek was een gemiste kans"

, Redactie 3voor12 gelderland

Kristal kijken met Alex van der Hulst

"Het ontbreken van goede Nijmeegse bands tijdens de Oversteek was een gemiste kans"

Redactie 3voor12 gelderland ,

3voor12 gelderland kijkt terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2013 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst: what’s hot in 2014 en what’s not? Vandaag gaan we kristal kijken muziekjournalist Alex van der Hulst, die dit jaar Jozzy Het Bipsboek schreef.

Hoe zal je je 2013 herinneren?
2013 was voor mij het jaar van The Bips. In september verscheen het boek dat ik schreef over Jozzy Rubenski en The Bips. In het begin van 2013 ging ik met ze mee toen ze optraden in Paradiso tijdens het Punk's Not Deaf-festival. Bij de presentatie in september waren alle oude Bips-leden uit de vijfentwintigjarige historie weer van de partij. Het was een prachtige avond en volgens velen een van de meest chaotische boekpresentaties die ze meemaakten. Precies zoals het hoort dus bij deze Nijmeegse punklegendes. Het jaar is passend afgesloten door met The Bips het concert van Fred en Toody Cole, de helden van Jozzy, te bezoeken in W2.

Een echt dieptepunt kan ik niet noemen. Ik zie wel wat gemiste kansen, zoals het ontbreken van goede Nijmeegse bands tijdens de opening van De Oversteek.

Wat verwacht je van 2014?
Al jaren plukken we in Nijmegen de vruchten van een bloeiend muziekklimaat. Of het nu in de hiphop, dance of rock is, het gaat erg goed. In 2014 hoop ik op nieuw werk van Zo Moeilijk, Shaking Godspeed, Lea, Bertin, Frans de Waard, Jonas The Plugexpert, Discipline & Rather Real, Steve Mensink en alle anderen die nu in het geheim met mooie nieuwe muziek bezig zijn.

Welke artiest uit Gelderland zal het gaan maken in 2014?
De internationale doorbraak van Darko Esser?

What’s hot in 2014?

De nieuwbouw van Doornroosje.

What’s not in 2014?

Luie muzikanten die denken dat het succes ze komt aanwaaien.

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland