Hippy Tree Friends Collective heeft crowdfundbedrag binnen

En brengt daarmee langverwachte eerste album uit op vinyl

Rik de Winter ,

'Je raadt het al, we moeten wat van je. Geld!' stond er eind december te lezen op de Facebookpagina van het Achterhoeks/Arnhemse Hippy Tree Friends Collective. De heren hebben het geld nodig om hun onlangs op tape opgenomen liveplaat ook echt op plaat te laten drukken. Nu, nog geen drie weken later, is het streefbedrag van 600 euro al gehaald. En daarmee worden de eerste 100 exemplaren van het album When I Get Down There, Pleasure Becomes Reality realiteit. Hoe heeft de band dat voor elkaar gekregen?

“Al onze ouders hebben gedoneerd, en ook de cliënten van bassist Guus die in de thuiszorg werkt hebben geld gegeven. Een van deze mensen doet niks anders dan muziek luisteren en wilde ons album dus dolgraag hebben,” vertelt frontman Erik Giesen. En vanwaar de keuze voor vinyl? “Er is geen reden meer om cd's te maken. Iedereen luistert alles digitaal, dus je krijgt bij een donatie sowieso de digitale versie in mp3'tjes van hoge kwaliteit. Maar een lp nodigt echt uit om helemaal uit te luisteren,” vindt hij. De plaat krijgt overigens artwork gemaakt door lokale kunstenares Puck Ingen Housz, want het oog wil ook wat.
 
Alle nummers zijn opgenomen in de oude stamkroeg P8 in de buurt van Terborg. Erik: “We hebben vijf dagen in de Achterhoek gezeten: één dag om alles op te halen, één dag klaarzetten, twee dagen opnemen en één dag afbouwen.” De nummers zijn rechtstreeks opgenomen op tape door Dennis Spee. “We mochten van Dennis de opname van Little Pocket Maria de eerste twee weken niet luisteren, dus niemand wist hoe het geworden was. We hebben dat nummer maar één keer gespeeld.” Dit nummer is inmiddels online te beluisteren, met mooie clip geschoten door Bauke Liebrand.

Op de plaat is ook de stem van Bram Derksen te horen. De zanger van Achterdochtig heeft van alles en nog wat geregeld voor de band tijdens hun verblijf in de Achterhoek. Van tweede stem tot het regelen van de slaapplekken tot het klaarzetten van alle instrumenten. Achterdochtig en Hippy Tree Friends vallen beiden onder de noemer Achterhoekse Arnhemmers. Twee van de bandleden van Hippy Tree Friends Collective, Guus en Jorik, spelen bovendien samen met Bram in de band New Best Friend, zij presenteren komende vrijdag hun eerste album in Luxor. “Bram is stiekem ons geheime vijfde bandlid,” aldus Erik.

Alle donaties boven de €12,50 gelden direct als pre-order, dus doneren mag nog steeds. Daarbij is het zo dat als er meer geld wordt verzameld, er meer platen kunnen worden gedrukt. Meer informatie op de Dream or Donate-pagina van Hippy Tree Friends Collective.