Oranjepop Nijmegen voegt negen nieuwe namen toe

Eefje de Visser, My Baby, Dearworld, Soul Sister Dance Revolution op Koningsdag in Nijmegen

Redactie 3voor12 gelderland ,

Vandaag maakte Oranjepop negen nieuwe namen bekend. De Gelderse acts Raw Flowers, Miriam Moczko en De Beloning zullen eveneens het podium betreden.

Eefje de Visser
Het laatste album van Eefje de Visser, Het Is, wordt alom bejubeld en geprezen. En dat is niet voor niets. De eenvoudig mooie teksten, gelaagde songs en een prachtige stem maakt Het Is een wonderschoon album en de liveshows zijn net zo indrukwekkend. Na geweldige concerten op Lowlands, Noorderslag, Oerol en Into The Great Wide Open strijkt Eefje neer op Oranjepop. Ze speelt in de eredivisie van de Nederlandse pop. Voor wie het niet gelooft: Het Is.

 

My Baby
De damp van de broeierige Noorderslagshow van My Baby was nog niet weggetrokken of de band zat al in het vliegtuig voor een wereldtournee. Australië, Hongkong, Nieuw-Zeeland en dan meteen door naar SXSW. Het trio, onder aanvoering van Cato van Dijck, bezweert het publiek met een muzikale gumbo van country, voodoovibes, rauwe Deltablues en Louisiana-dub.

 

Soul Sister Dance Revolution
Het zal je maar overkomen. In één jaar tijd de Haagse Popprijs winnen, gebombardeerd worden tot 3FM Serious Talent, nummer 1 in de iTunes Alternative Charts en ook nog genomineerd worden in de categorie ‘Beste rock’ voor een 3FM Award. Dat zijn de avonturen van het Haagse Soul Sister Dance Revolution in een notendop. Ondertussen touren ze ook nog het hele land door met hun moddervette stonerriffs, onderkoelde grooves en catchy rocksongs.

 

The Benelux
De Volkskrant bestempelde The Benelux als dé onontkoombare Nederlandse belofte voor 2014. De shows van de band waren een regelrechte sensatie op Amsterdam Dance Event en Five Days Off. “Virtuoos als een liveband en zo strak als een danceact,” schreef de pers. Britse postpunk, disco-electro, akoestische house, geef het maar een naam.

 

When We Are Wild
When We Are Wild is een van de meest geboekte acts van Popronde 2013. Met de debuutsingle ‘Scuse Me werd de band tot zowel 3FM Serious Talent als Radio 2 Talent uitgeroepen én Coldplay is fan van deze band. Dan zit het dus wel snor. Liefhebbers van dromerige pop á la Bon Iver en Snow Patrol zijn bij WWAW aan het juiste adres.

 

Dearworld
Dearworld maakt rauwe rockende electrodance waarbij het zweet uit de analoge synthesizers gutst en bands als Goose en LCD Soundsystem bleekjes bij afsteken. Het Osse kwartet is een dansende teletijdmachine: je wordt vanuit de jaren tachtig rechtstreeks in de toekomst geschoten. Op het debuutalbum Observe Absorb Evolve is geproduceerd door Howie Beno (Depeche Mode, Blondie) worden zowat alle dancegenres in de blender gegooid en over de dansvloer uitgegoten. Dearworld, met de D van Dansen!

 

Raw Flowers
Het Achterhoekse Raw Flowers is een kakelverse band maar met een flinke muzikale historie. Door een verleden in onder andere Shaking Godspeed, The Bloody Honkies en Baltazar staan er al heel wat meters op de teller van de Raw Flowers muzikanten. Het debuutalbum vol met sierlijke sixtiesliedjes ziet in april het levenslicht. Vrees niet voor gebatikte bloezen of wierookpop, want met deze muzikanten staat de rock ook nog altijd op rock.

 
Miriam Moczko
Miriam Moczko is een Duits-Poolse zangeres en multi-instrumentaliste maar bovenal is Miriam singer-songwriter. Ze scheurde in een oude stationcar dwars door Australië om overal op te treden en deed daar inspiratie op voor haar nieuwe album. De onlangs verschenen plaat Fat Moon nam Miriam op in de studio van Martijn Groeneveld die ook eerder werkte met Blaudzun en Janne Schra. Het album bevat een prachtige verzameling georkestreerde songs.
 

 

De Beloning
De Beloning is een collectief dat bestaat uit rappers Jag & Rei, Nosa, Discipline, Neev, Jeroentje, Timing, Bruno Punt en de band SkunkFunk. Het gezelschap werkte een jaar lang aan nieuwe tracks en dook hiermee de studio in. De eerste liveshow is meteen de albumrelease dus dat is eigenlijk een dubbele beloning! Funkjazzhiphopsoul to the max! De Beloning is een project van Stichting PAN.

Eerder waren al bevestigd voor Oranjepop Nijmegen: Black Bottle Riot, The Naked Sweat Drips, Knarsetand en Mozes And The Firstborn. Het programma wordt binnenkort verder aangevuld met nog meer klinkende namen.

Oranjepop Nijmegen is een jaarlijks terugkerend festival en vindt dit jaar plaats op Koningsdag, zaterdag 26 april 2014 in het Hunnerpark te Nijmegen.

Het terrein opent om 13 uur en de entree bedraagt slechts 5 euro. Ben je jonger dan 18 jaar dan mag je gratis naar binnen.
 
Alle informatie over het festival vind je op de website van Oranjepop:
www.oranjepop-nijmegen.nl