Beleving naar ongekende hoogte op Drift Festival 2014

Samenwerking Oddstream en Drift zorgt voor intense ervaring

Pleunie de Wild ,

Dit jaar gaan festivalorganisator Drift en multimedia kunstenaarscollectief Oddstream samenwerken. Beeld-, geluids- en lichtinstallaties worden verweven met hoogstaande muziek en vernieuwende decors om de totaalbeleving op Drift naar een nieuw niveau te tillen. Drift en Oddstream willen de bezoekers van Drift Festival verrassen, inspireren en verbazen.

Drift startte elf jaar geleden met de organisatie van clubavonden in onder andere poppodium Doornroosje. Na zeven jaar werden hier festivals aan toegevoegd in de karakteristieke oude fabriekshallen van Cultuurspinnerij de Vasim. Met tweemaal per jaar een festivaleditie en diverse clubavonden in Nijmegen staat de fundering van Drift als een huis. Daarom is de dance-organisator nu klaar voor the next level
 

Oddstream brengt media, technologie, licht, geluid, vormingeving samen in haar kunstprojecten. Dit jaar wordt voor de derde keer het Oddstream Multimedia Festival georganiseerd. Het vindt midden augustus plaats in en rondom de Lindenberg. Onder de naam ‘Oddstream is op Drift’ verzorgt de organisatie de kunstprogrammering op Drift Festival. Omgekeerd verzorgen de organisatoren van Drift een clubavond tijdens het Oddstream Multimedia Festival.

Medeorganisator Brent Roozendaal is erg enthousiast over de nieuwe samenwerking: “De licht- en kunstinstallaties zullen op Drift Festival verbonden zijn aan het design van de podia. Ook de chill-out ruimte zal geïntegreerd zijn met deze installaties. Het mooie is de interactie met de bezoeker, die is namelijk echt onderdeel van het kunstwerk.”

Het aankomende lentefestival is niet het enige evenement waarbij de licht- en kunstinstallaties een grote rol spelen. Ook op de herfsteditie is Oddstream aanwezig. Brent: “Drift Festival is het startschot van een langdurige samenwerking.”

Op 24 mei vindt het Drift Festival plaats in Cultuurspinnerij de Vasim. Onder andere Ben Sims en Joy Orbison komen draaien. De zintuigen van de bezoekers worden geprikkeld door de licht- en kunstinstallaties. Kaarten zijn nog verkrijgbaar en kosten € 38,-.