Ashes of Many deelt podium met The Color Morale

Een interview met de frontman van Ashes of Many

Wouter Kamphuis ,

Aan het begin van de lente op 9 maart betreedt de Didamse metalband Ashes of Many het podium van The Move in Arnhem met de Amerikaanse band The Color Morale. Wouter Kamphuis sprak voor 3voor12 gelderland met Koen Vroom, de zanger van Ashes of Many, over dit aankomende optreden.

2013 was een druk jaar voor de Didamse metal band: het eerste album Seasons Never Change kwam uit, de mannen stonden in de finale van de Sena POPnl Awards en dan was er nog de eerste buitenlandse tour. Het nieuwe jaar luidt de band in met een mooie verrassing.

Vanaf 23 december wist de band het al, maar mocht het nog niet officieel aankondigen. Ashes of Many kwam wel met kleine hints.

En zoals beloofd, kondigden ze de volgende dag aan dat ze samen met Startled by Silence de enige Nederlandse show van The Color Morale gingen spelen. Dit was vooral voor Koen een mooi moment.

"Een aantal jaren geleden stuitte ik per ongeluk via een metalcoreblog op het debuutalbum van The Color Morale. Dit wekte mijn interesse voor de band. Toen ze twee jaar geleden in Willemeen in Arnhem speelde tijdens de tour van Memphis May Fire zag ik The Color Morale voor het eerst live," vertelt Koen. "Voor mij persoonlijk is The Color Morale een grote inspiratie geweest. Vooral sinds hun laatste album Know Hope kijk ik op een andere manier naar het schrijven van songteksten. Zij proberen een boodschap over te brengen en te inspireren. Hierdoor ben ik zelf ook meer nummers gaan schrijven waar een diepere betekenis achter zit."

Ondanks het feit dat sommige fans van The Color Morale kritiek hadden op het nieuwe soort vocals die op Know Hope gebruikt zijn, vertelt Koen me dat hij toch zeer te spreken is over de zangtechniek van deze band: "De zang is niet wat je gewend bent van de meeste metal bands. Het is minder laag en geforceerd, maar met meer emotie en zelfs goed verstaanbaar. Daarom vind ik het onwerkelijk gaaf dat we het podium met deze band mogen delen, een droom die uitkomt!”

Naast het optreden van 9 maart heeft Ashes of Many ook in 2014 de ogen op de toekomst gericht. Zo heeft de band onlangs filmopnames gemaakt voor de komende videoclip, komen er nieuwe T-shirts aan en zijn de heren druk met het boeken van shows voor de rest van het jaar.

Zondag 9 maart verzorgt Ashes of Many samen met Startled by Silence het voorprogramma van de Amerikaanse band The Color Morale. Deze show is georganiseerd door Willemeen maar vanwege de verbouwing zal deze plaatsvinden in The Move. Kaartjes kosten 8 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de deur.