Record Store Day bij platenzaak Kroese in Arnhem Record Store Day bij platenzaak Kroese in Arnhem

Een line-up om je vingers bij af te likken

, John Boerdam

Record Store Day bij platenzaak Kroese in Arnhem

Een line-up om je vingers bij af te likken

John Boerdam ,

In platenzaak Kroese in Arnhem was het zaterdagmiddag gigantisch druk. Je hoeft ook helemaal niet naar een festival, want tussen de rekken van de wereldmuziek (met de cd van Andre Rieu vooraan) traden Krach, Jett Rebel, Go Back To The Zoo, Chef’Special, Sven Hammond Soul, Moss en Blaudzun op.


Bij Krach en Jett Rebel moet het publiek nog even op gang komen. Jett Rebel bespeelt het aanwezige publiek goed en laat mensen verzoekjes indienen. Hij speelt daardoor ook Her Majesty van The Beatles en een nummer van Prince.


Daarna is de beurt aan de jongens van Go Back To The Zoo. Het podium is te klein voor de band dus iedereen zit op een stoel. De drummer moet het stellen zonder zijn drumstel. 


Chef’Special is erg populair bij de jeugd. Sommige fans hebben zelfs het logo op hun arm staan. De band speelt een aantal nummers en sluit af met In Your Arms. Daarna nemen de heren rustig de tijd voor hun fans: op de foto en alle aangeschafte elpees en cd’s worden gesigneerd.
 

Sven Hammond Soul
is duidelijk populair bij de oudere doelgroep. Het publiek is voornamelijk 40+.De band zet een goede show neer. Ondanks de beperkte ruimte gaat het publiek met de voetjes van de vloer.
 


Ook Moss improviseert met de ruimte die de band heeft. De drummer moet het doen met zijn snaredrum en twee lege dozen.  


Bij het optreden van Blaudzun staan de mensen tot ver buiten de platenzaak. Ze zwaaien vanaf de straat naar de zanger.

 
De Record Store Day bij Kroese is een geslaagd evenement. Geweldige optredens, lekker klein en erg persoonlijk. Ook maken de artiesten goed contact met het publiek. Op deze manier lopen de platenzaken weer vol.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland