Leukste band van de avond wint Pocketpop 2014 Leukste band van de avond wint Pocketpop 2014

Vier bands strijden om wisselbokaal, optreden op Polderkolderfestival en fotoshoot

, Lieve Geelen

Leukste band van de avond wint Pocketpop 2014

Vier bands strijden om wisselbokaal, optreden op Polderkolderfestival en fotoshoot

Lieve Geelen ,

Eerste Paasdag, in het pittoreske Puiflijk vond de finale van Pocketpop 2014 plaats. Tijdens drie voorrondes koos de jury drie finalisten. De laatste finaleplek werd door het publiek bepaald. De vier acts streden om de Pocketpop-wisselbokaal en een optreden op het Polderkolderfestival.

Vol van de chocolade-eitjes met advocaat vergiste ondergetekende zich ietwat in de aanvangstijd en miste daardoor de eerste band. Het publiek omschreef Einfach Kurt als een duo dat vooral hele mooie, melancholische liedjes maakt. Het doet denken aan Blood Red Shoes. De nasale zang is een minpuntje, maar wordt goedgemaakt door het gebruik van onder andere een accordeon. Naast de muziek, valt ook vooral de podiumopstelling op. Niet traditioneel naast elkaar of de drummer achterop het podium, maar tegenover elkaar zodat er veel communicatie is tussen de beide muzikanten.

Na dit rustige optreden is het tijd voor wat meer pit in de tent. The Assange is een punk/hardcoreband die erg doet denken aan bands als Refused. De muzikanten spelen strak en zijn goed op elkaar ingespeeld. Ze genieten zichtbaar van het optreden, vooral de zanger rent enthousiast over het podium en door het publiek. De band valt niet in de valkuil van veel bands in dit genre, eentonigheid. De nummers zijn afwisselend en blijven boeien. En zoals het een punkband betaamt, zit er een politiek getint nummer in.

Vervolgens is het de beurt aan Season Crow. Deze jonge honden maken energieke funkrock met Nederlands- en Engelstalige rap. De twee rappers staan te midden van de gitarist, bassist en drummer, waardoor zij letterlijk het middelpunt zijn. Jammer, want de andere muzikanten spelen hoorbaar ook een belangrijke rol en mogen zichzelf wat meer laten zien. De rappers hebben een verschillende rapstijl. Het zorgt voor verfrissende afwisseling. De muziek is vrolijk en de zaal danst en springt mee.

De afsluiter van de avond is Lost Atlantic People. Zij staan in de finale, omdat een andere band wegens ziekte moest afzeggen. De band verschilt zowel in stijl als performance nogal van de andere bands. Ze maken psychedelische rock, welke nogal traag en weinig enthousiast gebracht wordt. De gitaristen zijn technisch goed onderlegd, maar missen de steun van een goede baspartij. De bassist speelt namelijk zeer eenvoudige loopjes en vult nauwelijks aan. De zanger zingt bijzonder zuiver, maar brengt weinig gevoel in de teksten.

De jury heeft het lastig, maar verkiest uiteindelijk niet zo zeer de beste band, maar vooral de leukste als winnaar. Season Crow is de winnaar van Pocketpop 2014. Zij krijgen een professionele fotoshoot aangeboden en treden op op het Polderkolderfestival. Einfach Kurt eindigt als tweede. Wie derde en vierde werd, is niet benoemd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland