#vf14 Zamora schildert publiek dromerig palet voor #vf14 Zamora schildert publiek dromerig palet voor

Band kleurt de avond subtiel in

, Patrick Struiker Boudier

#vf14 Zamora schildert publiek dromerig palet voor

Band kleurt de avond subtiel in

Patrick Struiker Boudier ,

Voor een band die nog geen compleet album heeft uitgebracht, schotelt Zamora het publiek een behoorlijk volwaardige set voor. Geen harde stonerrock in de stijl van Celestial Season of Morgion, maar eerder subtiele soundscapes die bol staan van de emotie.

HET CONCERT
Zamora, zondag 13 juli, Club Voerweg

DE ACT
Zamora bestaat uit Cyril Crutz (zang, gitaar), Isabel Poyck (drums, zang), Nick Sanders (bas, zang) en Pim van Zanen (gitaar). Cyril en Pim maakten deel uit van de doom- en stonerrock band Celestial Season die enkele albums uitbracht. Vorig jaar kwamen de twee weer bij elkaar om Zamora op te richten. De band beleefde in januari dit jaar zijn vuurdoop in Merleyn in Nijmegen. De muziek is veel minder stonerrock, maar meer indierock.

HET MOMENT
De band is druk bezig met het opnemen van hun debuutplaat en heeft nog geen officiële release uitgebracht. Desondanks spelen ze een volwaardige set met subtiele fraseringen. Of het nu de ijle klank uit de gitaar van Pim is, de fijngevoelige zang en drums van Isabel, de ingehouden bas van Nick of de emotionele zang en het lichte spel van Cyril: de band schildert het publiek een dromerig palet van klanken voor. Opvallend is het grote aantal kinderen dat voor het podium speelt. Misschien heeft het iets met het tijdstip te maken of met de relatief rustige muziek van Zamora. Bij Fortarock de avond ervoor op dezelfde plek waren het er in ieder geval niet zo veel.

HET PUBLIEK
Meest gehoorde opmerking van gisteravond bij het optreden: "Ik dacht dat ze veel harder zouden spelen." En ook: "Ik blijf nog wel kijken hoor, dit bevalt wel." De band moet misschien nog even tegen een vooroordeel vechten. Zamora is geen Celestial Season, maar kleurt de avond fijnzinnig in. De waardering vanuit het publiek is er in ieder geval zeker, getuige de reacties en de opkomst.

HET OORDEEL
Vergeleken met hun eerste optreden in Nijmegen januari van dit jaar is de band gegroeid. Live weten ze elkaar steeds beter te vinden en muzikaal is het ook dik in orde. We kunnen niet wachten op hun debuutplaat. 

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland