#vf14 Smoking Chimneys is inderdaad geen jazzband #vf14 Smoking Chimneys is inderdaad geen jazzband

Maar overtuigend is de Kaf en Koren-winnaar ook niet echt

, Thom Klompenhouwer

#vf14 Smoking Chimneys is inderdaad geen jazzband

Maar overtuigend is de Kaf en Koren-winnaar ook niet echt

Thom Klompenhouwer ,

De zondagmiddag op Club Voerweg is gereserveerd voor opkomende en veelbelovende bands uit de Nijmeegse muziekscene. Aan Smoking Chimneys de taak om op dit relatief vroege tijdstip de aftrap te verrichten. Maar kunnen ze de verwachting inlossen?

HET CONCERT
Smoking Chimneys, Club Voerweg, zondag 13 juli

DE ACT
Smoking Chimneys is dit jaar de winnaar van de bandwedstrijd Kaf en Koren en heeft in die hoedanigheid nu het stempel 'de beste studentenband van Nijmegen'. De vier jonge gasten spelen pop/rock in de traditie van hun grote voorbeeld Di-rect en zijn daarnaast naar eigen zeggen geïnspireerd door Scooter, Neophyte en Henk Wijngaard.
 
HET MOMENT
Halverwege het optreden verschijnen er vanuit het betrekkelijk niets twee jongemannen vlak voor het podium die vervolgens de zanger/gitarist op hun schouders nemen terwijl hij, zoekend naar evenwicht, enkele regels tracht te zingen. Het blijkt exemplarisch te zijn voor dit optreden. De acrobatenact is in essentie koddig maar schiet op het halflege veldje volledig zijn doel voorbij.
 
HET PUBLIEK 
Het Valkhof Festival moet op deze zondagmiddag nog een beetje op gang komen en dat maakt dat Smoking Chimneys voornamelijk speelt voor familie, vrienden en toevallige passanten. Die zorgen er overigens wel voor dat er een relaxte sfeer voor het podium hangt en dat de aandacht van het publiek volledig bij de band is.
 
HET OORDEEL
'De Smoking Chimneys is godverdomme geen jazzband.’ Deze stevige uitspraak siert de beschrijving van de band op de site van het Valkhof Festival. Het is swagger waar Liam Gallagher waarschijnlijk zijn duim voor omhoog zou steken. Maar tijdens dit optreden op Club Voerweg is er van die attitude bar weinig waar te nemen. De pop/rock wordt vakkundig gebracht maar tegelijkertijd ook erg netjes en braaf. De liedjes zitten arrangementtechnisch prima in elkaar maar missen daarentegen spanning. Daarnaast is de podiumuitstraling ronduit mat. Het lijkt wel alsof de jongens op een huwelijksjubilieumfeest staan te spelen en enthousiasme om op deze plek te mogen spelen spat er niet echt vanaf. Kortom: van een band die dit jaar de titel 'beste studentenband van Nijmegen' draagt mag je meer verwachten.
 

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland