#vf14 Jara betovert #vf14 Jara betovert

Talentvolle band rondom Jara Holdert ideale opening op zondag

, Harold Broedelet

#vf14 Jara betovert

Talentvolle band rondom Jara Holdert ideale opening op zondag

Harold Broedelet ,

Op zondag het Valkhof Festival openen kan een hele opgave zijn, maar Jara deed het met verve. De groep rondom zangeres-songwriter Jara Holdert maakte het enigszins slaperige publiek wakker met een sprankelende, korte set. Verrassend, na het intieme optreden in het Luthers kerkje van een aantal maanden geleden.

CONCERT

Jara, de Boog (Valkhof Festival/Vierdaagsefeesten), 13 juli 2014

DE ACT

“Eigenzinnige Indie-folk. Kwetsbare, verhalende liedjes met een rauw randje.” Zo omschrijft Jara zichzelf op haar website. Tijdens het optreden in het Luthers kerkje kwam die kwetsbaarheid goed naar voren, maar op dit open air festival opent de band met het catchy up-tempo It’s Moving Me. Ook versterkt maakt Jara indruk. De stem van de zangeres klinkt vol, zonder op gevoeligheid in te leveren. In een intieme setting komt het nog lieflijk over, maar op een buitenpodium spat het krachtig van het podium af.  

HET MOMENT

De afsluiter Let Go springt eruit. Een dromerige, bluesy song waarbij Jara zichzelf op een keyboard begeleidt.

HET PUBLIEK

De toeschouwers druppelen binnen, hier en daar nog wat slaperig. Maar wie denkt rustig wakker te kunnen worden, komt bedrogen uit. Jara grijpt je meteen met pakkende up-tempo nummers.

HET OORDEEL

Na eerdere intieme optredens in kleine settings is het de vraag of de muziek van Jara een grote ruimte zou kunnen vullen. Dat blijkt geen probleem. Het zijn niet alleen de zangkwaliteiten en het schrijverstalent van de zangeres die overtuigen, ook de performance van drummer Jimmy Hueting (broer van Rocco van De Staat) is fenomenaal. Zijn tweede stem harmonieert perfect met de leadzang. Hoewel de band Jara draait om de zangeres-songwriter naar wie de groep is genoemd, is Jimmy’s aandeel minstens zo groot.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland