#vf14 Achter de schermen met Taxidermist #vf14 Achter de schermen met Taxidermist

“We zijn niet bang om veel moois weg te gooien.”

, Eric Veltink

#vf14 Achter de schermen met Taxidermist

“We zijn niet bang om veel moois weg te gooien.”

Eric Veltink ,

Tussen de bedrijven door hadden Stijn, Jan en Wouter van Taxidermist tijd voor een paar korte vragen.

Mannen, om te beginnen: hebben jullie een band met de Nijmeegse Vierdaagse?
Stijn: “Ik kom uit Nijmegen en weet dat de Valkhof midden jaren 90 echt te gek was. Als jonge jochies zaten we met blikken bier over de Waal te turen terwijl de stad feestte.”
Jan: “Ik schrok me als student vroeger een keer de pleuris toen ik om een uur of vijf, zes ging slapen en mijn straat ineens volstroomde met soldaten. Het bleken gelukkig Vierdaagselopers te zijn, dat kwartje viel al snel.”

Als het om vervoer gaat, wordt het dan lopen, fietsen of de T-Ford?
Wouter: “Tsja, onze plaat heet Desert Calm en we gaan natuurlijk niet wandelen in de woestijn. Daarvoor pakken we een vette V8!”

Hoe goed zijn jullie met messen en scalpels? (vanwege de bandnaam, red)
Stijn: “Ik heb thuis plastic IKEA-bestek in de la liggen.”
Wouter: “We zijn er goed in om zaken uit elkaar te halen en weer opnieuw in elkaar te zetten. We zijn niet bang om onze nummers te ontleden, om veel moois weg te gooien. Als Taxidermist killen we dus wel degelijk onze darlings om uiteindelijk het mooiste over te houden.”

Voor de duizendste keer wellicht, maar omdat het zo'n uitgesproken bandnaam is waar mogelijk een duidelijk idee onder ligt, toch de vraag: waarom Taxidermist als bandnaam?
Wouter: “Taxidermist is een keuze uit meerdere bandnamen die we hadden bedacht, zoals La Ché. De naam komt van een Hongaarse arthousefilm, Taxidermia. Een sferische, perverse en wat vage film over  mensen die constant op zoek zijn naar nieuwe manieren om voldoening te vinden. Een obese veelvraat, een gepassioneerde balsemer, dat soort types. Na de eerste opnamesessies viel die naam gewoon goed: donker, duister, luguber en vooral niet te lief.”

Wat zijn jullie doelen voor 2014?
Jan: “Veel spelen!”
Wouter: “De muziek ontstaat heel organisch en er ligt alweer heel wat op de plank. De laatste plaat is van april dit jaar dus het dus daarmee gaan we dit jaar ook aan de slag.”
Stijn: “Er komen nog een aantal vette festivals aan en in het najaar gaan we weer de donkere zaaltjes in. In augustus spelen we in ieder geval nog een hele fijne set op De Kaaij.”

Waar staat Taxidermist over vijf jaar?

Wouter: “Dan zijn we drie debuutplaten verder, haha.”
De tijdelijk ingehuurde drummer van Okieson vult aan: “Het zou te gek zijn als jullie met een vette producer in het buitenland kunnen gaan werken.”
Wouter: “We gaan hard werken en staan over een paar jaar hopelijk in de India-tent van Lowlands, worden erkend in het clubcircuit en maken mooie platen. Het belangrijkste is dat we er als vrienden enorm veel lol aan blijven beleven!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland