#vf14 Backstage met de Afterpartees #vf14 Backstage met de Afterpartees

Over de aan heroïne verslaafde hond en asperges zonder kroketjes

, Eric Veltink

#vf14 Backstage met de Afterpartees

Over de aan heroïne verslaafde hond en asperges zonder kroketjes

Eric Veltink ,

Ook de heren van Afterpartees namen de tijd om onze vragen te beantwoorden. Omdat de band vanuit alle hoeken van de kleedkamer als uit één keel spreekt, wordt het gesprek gevoerd met de persoon Afterpartees.

Op je Facebookpagina las ik dat zanger Niek in elkaar is geslagen door Pascal Jacobsen van Blof. Bijzonder verhaal, wat steekt erachter?
“Ik was tijdens Badpop vooral bos op mezelf en sloeg zo hard mogelijk met mijn gezicht in het gras. Pascal spaart zijn vuisten liever voor belangrijker mensen. Nee, dat ging dus nergens over.”

Een ander bijzonder persoon die wel eens voorbij komt, is Thijs Boelens. Zou je zijn verhaal willen toelichten?
“Thijs is net als wij een jongen uit Horst en zijn haat kent geen grenzen. Aan de andere kant is het een heel lieve jongen. Ik denk dat Thijs graag tegen dingen aanschopt die te groot zijn, zoals 3FM of Giel Beelen. Je hebt altijd mensen nodig die haten. Dat is goed, anders worden mensen lui en afgestompt.”

Tommy Ramone is deze week overleden, hij was de laatste van het stel. Heeft dat jullie geraakt?
“Dat heeft het zeker. De dood van Tommy Ramone kun je vergelijken met de dood van de laatste overlever van de Holocaust. Die mens wist hoe het echt was. En dat gold ook voor Tommy. Hij heeft de basis voor The Ramones en de punk gelegd, steengoed geproduceerd en de boel bij elkaar gehouden. Wie van ons als eerste en als laatste dood zal gaan? Niemand van ons leeft echt op het randje, maar eentje zal er zeker op een schlemielige manier dood gaan. Struikelen in de badkamer bijvoorbeeld. Jesse gaat als laatste dood, hoewel hij wel altijd de gekste meisjes heeft. Misschien dat een van die grieten hem nog eens doodsteekt. Nee, hij woont relaxed bij pa en ma en zijn wildste hobby is Duitse gokautomaten.”

We zijn hier op de Nijmeegse Vierdaagse. Hebben jullie wat met lopen of loopsheid?
“Wanneer mijn hond loops is, raak ik 'm liever niet aan hoewel het de liefste hond van de wereld is. De hond heet Iggy en kan daadwerkelijk zingen: ‘Now I wanna be your dog’. Het beest is verslaafd aan heroïne en daar gaat een groot deel van het bandbudget aan op. Onlangs moesten we alweer geld lenen. Wat de Vierdaagse betreft denk ik niet dan een van ons dat aan zou kunnen. Kwestie van te korte beentjes.”

Er worden nogal eens vergelijkingen getrokken tussen jullie en bijvoorbeeld Go Back To The Zoo en The Strokes. Wat is de meest vervelende vergelijking die tot nu toe voorbij is gekomen?
“The Kooks en GBTTZ, beiden zijn we niet blij mee. Vooral The Kooks zijn een slechte vergelijking.”

Welk festival staat nog als grote wens op de planning van Afterpartees?
“The Gathering of the Jugallos, dat is van The Insane Clown Posse. Een festival met worstelaars, vervaarlijke, geschminkte clowns die mensen vermoorden en niet weten hoe magneten werken, bloot en extremiteiten. Fucking madness!”

Is er een doel voor Afterpartees? Waar gaat het heen met de band?
“Zo ver plannen we niet vooruit. We weten nu pas waar we volgende week spelen. We focussen ons op het volgende album. De mensen die over het geld gaan, onze vaders en moeders, gaan erover. Het geld dat al binnenkomt, gaat grotendeels naar die heroïnehond dus het wordt nog lastig om die volgende plaat te produceren. Ook de asperges eten we door geldgebrek zonder kroketjes. Hoe dan ook, het buitenland is zeker een doel, we willen de grens over!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland