#vf14 Get Scarlet maakt fijne symfonische muziek #vf14 Get Scarlet maakt fijne symfonische muziek

Handjevol toeschouwers heeft weinig belangstelling

, Heyta Melssen

#vf14 Get Scarlet maakt fijne symfonische muziek

Handjevol toeschouwers heeft weinig belangstelling

Heyta Melssen ,

Het is een beetje treurig, zo weinig animo als er is om naar dit concert te komen kijken. Misschien heeft de band nog niet genoeg aan de weg getimmerd, of is hun naam nog te onbekend. De teleurstelling is duidelijk af te lezen op het gezicht van zangeres Trang als ze het letterlijk handjevol publiek in ogenschouw neemt.

HET CONCERT
Get Scarlet, Club Voerweg, zondag 13 juli

DE ACT
Get Scarlet is afkomstig uit Duisburg, Duitsland en bestaat uit Trang op zang, Daniël op gitaar, Kevin op drums en Tobias op bas. Het optreden van vandaag wordt gegeven onder de toevoeging XL, omdat hiervoor wordt samengewerkt met de Nijmeegse band The Hubschrauber. Deze samenwerking komt voort uit het Europese project Be1 waar ook Doornroosje in participeert. De bedoeling is om bandleden uit verschillende landen te laten samenwerken aan songs om zodoende via de muziek als lingua franca tot Europese samenwerking en integratie te komen. Helaas komt die samenwerking tijdens dit optreden niet uit de verf. Bij de aankondiging wordt Hubschrauber wel genoemd maar onduidelijk blijft of ze nu al samen spelen.

HET MOMENT
De muziek van Get Scarlet leunt aan tegen symfonische rock en is zeker niet verkeerd, maar een moment aanwijzen, zit er niet in bij dit optreden. Natuurlijk speelt het heel vervelend als er niemand voor het podium staat en is het moeilijk de inspiratie vast te houden als er totaal geen interactie is. Daarnaast maakt de band het dit handjevol ook niet gemakkelijk om applaus te geven omdat de nummers niet een duidelijk einde hebben. Dat is geen onwil, ze freewheelen in hun muzikale enthousiasme lekker door aan het einde van elk nummer, zodat de nummers in elkaar overlopen en het applausmoment telkens wordt gemist.

HET PUBLIEK
Is zoals gezegd niet aanwezig. Echt vreemd, want de tijd en de plaats lenen zich toch uitstekend voor een bezoek. Maar meer dan een handjevol wil het niet worden. En de mensen die er zijn, blijven dan ook nog helemaal achter op het plankier in een klein groepje half met de rug naar het podium met elkaar staan praten, ondanks diverse verzoeken van Trang om naar voren te komen. Weinig inspirerend voor de band, terwijl misschien op een andere tijd en een andere plaats de muziek wel zou zijn aangeslagen.

HET OORDEEL
Helemaal geen verkeerde band met fijne symfonische muziek, ze verdienen absoluut beter dan ze nu gekregen hebben. Hopelijk gaan ze verder in het project Be1 en krijgen ze nog een herkansing samen met The Hubschrauber op een Nijmeegs podium. Het is ze van harte gegund.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland