#vf14 Afterpartees: niet de goofiest band uit Horst #vf14 Afterpartees: niet de goofiest band uit Horst

Wel de leukste!

, Thom Klompenhouwer

#vf14 Afterpartees: niet de goofiest band uit Horst

Wel de leukste!

Thom Klompenhouwer ,

"Dames en heren, vanavond draag ik een zonnebril. (...) En nu zet ik hem weer af. Wij zijn niet de goofiest band uit Horst." - was getekend frontman Niek Nellen van de Afterpartees. En er is nog geen noot gespeeld. Wat volgt is een heerlijk intens en bij vlagen hilarisch optreden.

HET CONCERT
Afterpartees, Boog, zondag 13 juli
 
DE ACT
Afterpartees uit Horst, Limburg. Een furieuze combinatie van powerpop, garagerock en punk. Tekende dit jaar bij Excelsior Recordings en speelde onder andere op Pinkpop en De Wereld Draait Buiten. Meer hoef je niet te weten!
 
HET MOMENT
Tijdens de doldrieste afsluiter One Track Mind, een cover van Johnny Thunders & The Heartbreakers, schopt voorman Nellen zijn 1-euro-Scapino-schoenen richting het volop dansende publiek. Iemand krijgt een schoen tegen zijn of haar hoofd en binnen een mum tijd worden beide schoenen weer terug richting het podium gegooid. Het kortstondige partijtje schoenenpingpong zorgt er wel voor dat alles bij elkaar komt. Energie, confrontatie en een gezonde dosis vuilbekkerij. Zo moet rock 'n roll zijn.

HET PUBLIEK
Voetbalhaters in Nijmegen verenigt u.. en bij voorkeur bij de Afterpartees. Wie zit er nu te wachten op Duitsland-Argentinië als je ook volledig uit je plaat kan gaan bij dit tuig uit Horst? En het blijkt dat veel mensen dat hebben ingezien. Voor het podium is het gezellig druk en vanaf het eerste aftikken van de drums danst de meute alsof het een lieve lust is.
 
HET OORDEEL
Afterpartees speelt een knallende set en vuurt het ene na het andere sterke liedje af. Die liedjes hebben van alles precies voldoende. Ze zijn bijzonder aanstekelijk, melodieus (wat een fijn spel van de twee gitaristen) en klinken urgent. Daarnaast is de band gezegend met een goede zanger die een toffe uitstraling heeft en om de haverklap strooit met gortdroge aankondigingen. Het kan niet anders of iedereen die erbij was heeft een bijzonder leuke avond gehad.
 

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland