#vf14 Through The Struggle #vf14 Through The Struggle

Energieke metal hardcore opent het Valkhof Festival

, Patrick Struijker Boudier

#vf14 Through The Struggle

Energieke metal hardcore opent het Valkhof Festival

Patrick Struijker Boudier ,

Through The Struggle scheurde zaterdag 12 juli op de Voerweg het Valkhof Festival open met een energie waar een Duracell-batterij jaloers op zou zijn. Ondanks wat technische problemen zette de band een strakke set van een half uur neer.

Het Groesbeekse/Nijmeegse Through The Struggle won dit jaar de Roos van Nijmegen in Doornroosje. De band speelt striemende metal hardcore en bracht in 2013 zijn debuut-ep Absolute Nothing uit met daarop vijf tracks. Er zijn duidelijke invloeden te horen van Texas in July, Parkway Drive en The Devil Wears Prada, eveneens metal hardcore bands die je ook niet zachtzinnig overrompelen met een enorme bak adrenaline.

Het optreden zaterdag was de opener van het Valkhof Festival en de eerste metalband die avond. Andere bands die optraden op de Voerweg uit het kaartenbakje Metal/Fortarock waren Turbowolf, Monomyth en Pro-Pain. Voor Through The Struggle was het het allerlaatste optreden met zanger Jordy en vanaf de eerste minuut knalden de riffs en grunts loeihard de boxen uit.

Helaas ontstonden er tijdens het tweede nummer technische problemen met de bas en een van de microfoons, waardoor het optreden minuten stil werd gelegd. Jammer, want de band zat er vanaf de eerste tonen goed in met een straf potje energie. En ook jammer, omdat halverwege het tweede nummer zanger Jordy het voor gezien moest houden en nieuwe zanger Bram het stokje overnam met een ferme sprong op het podium. Je had hem een beter afscheid gegund.

Hulde voor de technici die de problemen uiteindelijk op konden lossen, waarna de band weer vol op het gaspedaal met de gig verder kon. Voor het publiek - dat inmiddels aangegroeid was tot een behoorlijk aantal - maakte de onderbreking niet veel uit. Sterker nog: een van de bezoekers leefde zich vlak voor het podium heerlijk uit. Through The Struggle en het publiek zagen het vergenoegd aan.

De beloning volgde toen hij op het podium mocht komen tijdens een van de laatste nummers. Als er één voorbeeld is te noemen van de energie die deze band losmaakt, dan was het wel deze bezoeker. Maar ook de overige bezoekers lieten zich niet onbetuigd. Tegen het einde van hun set ontstond er zowaar een moshpit voor het podium.

Through The Struggle speelde een strakke set met nummers van de ep en nieuwe nummers. Ondanks de technische problemen was dit een overrompelend begin van het Valkhof Festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland