#vf14 Rico & A.R.T. zijn relaxed en ‘Irie’ #vf14 Rico & A.R.T. zijn relaxed en ‘Irie’

Soepel optreden van de Zwolse rapper

, Erik Damen

#vf14 Rico & A.R.T. zijn relaxed en ‘Irie’

Soepel optreden van de Zwolse rapper

Erik Damen ,

Sinds het uiteenvallen van nederhopgrootheid Opgezwolle heeft Rico bepaald niet stilgezeten. Zo heeft hij mede de hiphopformatie Fakkelbrigade opgericht, bracht hij een verslavend album met Kubus uit en nu komt Rico samen met beatmaker A.R.T. zijn nieuwe reggae-album Irie aan het Nijmeegse publiek presenteren.

CONCERT

Rico & A.R.T., Arc, zaterdag 12 juli 2014

DE ACT

Rico rapt Nederlandse teksten op reggae/dub/roots/dancehall-achtige beats met sterke samples van A.R.T.

HET MOMENT

Dat Rico al jarenlange podiumervaring heeft, is duidelijk te merken, want hij staat volledig relaxed tussen de gitarist en de toetsenist. A.R.T. zit achter zijn laptop en naast sterke samples draagt hij ook vocaal zijn steentje bij. De set begint met Naaktslak, de eerste single van het nieuwe album Irie. De term Irie staat in Rastafari voor 'gelukzalig moment en verlichting'. Ooit begint hij a capella en laat iedereen meezingen. 

HET PUBLIEK

Het is duidelijk dat een groot deel van het publiek de nummers al kent en ondanks het lomere tempo van de nieuwe nummers weet Rico het publiek steeds bij de les te houden. Als hij zijn set beëindigt met een aantal klassiekers van Opgezwolle (Buitenbad en Hoedenplank) zingt het publiek luidkeels mee en wordt er flink gedanst.

HET OORDEEL

Prima hiphopshow, die door de reggaeritmes een wat lager tempo kent dan bij hiphop gebruikelijk is. Echt feest wordt het pas tijdens de laatste nummers, met een hoger tempo en Opgezwolle-status.

DE FOTO

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland