#vf14 De toekomstige radiohits van Saint Motel #vf14 De toekomstige radiohits van Saint Motel

Aanstekelijk optreden van Californische indiepoppers

, Robin Oostrum

#vf14 De toekomstige radiohits van Saint Motel

Aanstekelijk optreden van Californische indiepoppers

Robin Oostrum ,

Onze eindredacteur Martijn was vooraf een beetje sceptisch: dit eerste Nederlandse optreden van Saint Motel kon wel eens een freakshow worden. Vanuit Amerika zagen we al beelden van gekke danspasjes in witte outfits, maar die blijven vanavond achterwege. Op het podium althans: het publiek danst drie kwartier vrolijk mee op de toekomstige radiohits van Saint Motel.

HET CONCERT
Saint Motel, Boog, zaterdag 12 juli

DE ACT
Zelf omschrijft de band zijn muziek als een mix van dream pop en indie prog, maar laten we niet te moeilijk doen: Saint Motel maakt pretentieloze pophitjes. Denk aan Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, Will And The People... ofwel alles wat je de laatste jaren voorbij hebt horen komen op 3fm. Inclusief trompettist.
 
HET MOMENT
Het zijn stuk voor stuk liedjes die je na één refreintje mee kunt zingen, maar de echte kneiters worden tot het laatst bewaard. Met het gewenste effect, want tijdens voorlaatste nummer My Type staan enkele enthousiastelingen minutenlang op en neer te springen. Zanger A/J Jackson ziet het tevreden aan: "you're just my type, Valkhof!"


HET PUBLIEK
Dit is wat het publiek nodig heeft na de langzamere openingsacts eerder vanavond. Dansen, meezingen, meeklappen: af en toe moet Jackson oppassen dat het geen Elbow-concert wordt, maar het zijn overwegend de liedjes zelf die de publieksparticipatie afdwingen.

HET OORDEEL
Vorig jaar stond hier Puggy, twee jaar terug Will and the People. Het zijn acts die weten hoe je met vrolijke popmuziek een groot publiek kan vermaken. Saint Motel is ook zo'n band: voor het Boog-podium staat het drie kwartier vol met klappende en dansende mensen. Muzikaal allemaal niet bijzonder interessant of spannend, maar prima uitgevoerd en met het juiste enthousiasme gebracht. Die radiohit is ze gegund.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland