#vf14 Boogie-woogie met Turbowolf #vf14 Boogie-woogie met Turbowolf

inclusief vrolijke moshpit

, Thom Klompenhouwer

#vf14 Boogie-woogie met Turbowolf

inclusief vrolijke moshpit

Thom Klompenhouwer ,

"You will hate us by the end of the set," grapte frontman Chris Georgiadis na slechts een paar songs. Het tegendeel bleek waar wanneer Turbowolf bij het daadwerkelijke einde van het optreden de handen in grote getale op elkaar kreeg en daarnaast een deinend publiek achterliet.

HET CONCERT
Turbowolf, Club Voerweg, zaterdag 12 juli

DE ACT
Het Britse Turbowolf is afkomstig uit Bristol en bracht in 2011 zijn gelijknamige debuut uit. De muziekstijl van dit viertal laat zich niet in een woord vangen. Naast het fundament van de stevige rock & roll bevat de muziek van Turbowolf invloeden uit de psychedelische hoek en elektronica. Voor wie dit allemaal niet eenduidig genoeg is: denk aan een ‘Motörhead on acid’.

HET MOMENT
Nadat Georgiadis al enkele voorzichtige toenaderingen tot het publiek heeft gezocht, besluit hij er halverwege het optreden volledig voor te gaan. De frontman neemt een lange aanloop en komt middels een verspringsprong midden tussen het publiek terecht. Het pogoënde publiek neemt de handreiking gretig in ontvangst en een enkeling mag als dank van Georgiadis een aantal kreten in de microfoon slaken. Het zorgt ervoor dat de barrière tussen band en publiek volledig wordt doorbroken.

HET PUBLIEK

Op het moment dat Turbowolf aan zijn optreden begint trekt er net een regenbuitje over de Voerweg. Hoewel er zich geen Pinkpopscenario voordoet, kiest een groot deel van het publiek voor de beschutting van die ene boom die het terrein rijk is. Het is met dank aan de sympathieke aankondigingen van Georgiadis dat het publiek alweer snel positie recht voor het podium kiest. Ook diens oproep voor ‘Boogie-woogie’ vindt gehoor en in een mum van tijd weet Turbowolf zich verzekerd van een vrolijke moshpit.

HET OORDEEL

Het optreden van Turbowolf is geslaagd te noemen. Hoewel de meeste songs doorgaan voor obligate rampestampers geven de elektronische geluiden ze een laatste zetje. Daarnaast komen de breaks, waarin de ritmesectie excelleert, heerlijk binnen. Dankzij de ‘niet lullen maar spelen’-mentaliteit van de band en de humoristische performance van frontman Georgiadis zal menig toeschouwer Turbowolf wellicht nog een keertje opzoeken op het wereldwijde web.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland