#vf14 3voor12 gelderland tipt: zaterdag 12 juli #vf14 3voor12 gelderland tipt: zaterdag 12 juli

Wat tipt de redactie?

, Redactie 3voor12 gelderland

#vf14 3voor12 gelderland tipt: zaterdag 12 juli

Wat tipt de redactie?

Redactie 3voor12 gelderland ,

Eindelijk is het weer zover: het Valkhof Festival, tot twee jaar terug Festival de-Affaire, staat op het punt te beginnen. Na de laatste toevoegingen aan het Tuin-podium zijn er - als we goed hebben geteld - de komende week maar liefst 109 verschillende acts te bewonderen. Onze redactie boog zich over de duizelingwekkende line-up en tovert per dag drie tips uit de hoge hoed. We beginnen met de zaterdag.

Traditioneel staat de eerste avond van het Valkhof Festival in het teken van metal op Club Voerweg. Daar wordt het festival afgetrapt door Roos van Nijmegen-winnaar Through The Struggle, dat dit keer echt afscheid zal nemen van zanger Jordy Vanetie. Tijdens de Roos-finale op Hemelvaartsdag waren we al goed onder de indruk van het strakke spel in combinatie met de energieke podiumpresentatie, gesymboliseerd door het vingervlugge bass-spel van Toon van Kouteren. Recensent Patrick Schimmel kijkt op deze metalavond vooral uit naar het Britse Turbowolf, dat van 20.00 tot 21.00 uur aan de Voerweg haar mix van hardrock, punk en metalriffs presenteert. "Met een mix tussen punk en metal, en toch ook een zekere hit-gevoeligheid, weet je zeker dat het bij Turbowolf knallen wordt."

Wie popmuziek boven metal verkiest, kan ondertussen terecht bij de hoofdpodia in het Valkhofpark. Op de Arc begint om 20.30 uur de verfijnde indie-melancholie van Arthur Beatrice, één van de must-sees deze week van eindredacteur Martijn Vet. "Het Londense viertal werkte vier jaar aan hun debuutalbum en dat hoor je in, soms iets té, perfect gespeelde songs in de lijn van Belle & Sebastian of The xx. Hopelijk klinkt het live iets minder gepolijst."

De kans dat je Martijn zaterdag tegenkomt op het Valkhof is groot, want later die avond speelt een andere favoriet van hem op de Boog. Dat is niet de Belgische rockformatie rond dEUS-gitarist Mauro Pawlowski maar het Californische viertal van Saint Motel. Hij houdt wel een slag om de arm: "Wordt het een melige freakshow of gewoon een onvergetelijk eerste Nederlandse optreden? Denk aan een funky versie van Pulp of The Divine Comedy in een Caribische mix." De danspasjes van Saint Motel zijn vanaf 21.15 uur te aanschouwen op het Boog-podium.

Houd de website van 3voor12 gelderland de komende week in de gaten voor recensies, foto's, interviews en meer tips. Heb je zelf nog tips? Laat ze achter in de comments!

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland