#vf14 California-punk uit New York met SKATERS

Band uit Amerika laat geen grote indruk achter

Stefan Tim ,

Woensdagavond was het tijd om de hanenkam op te zetten, de leren broek met talkpoeder aan te trekken en de middelvinger in de lucht te steken. Helaas bleven veel van dit soort taferelen uit op het Valkhof. Men bleef rustig en koeltjes de hoofden schudden op de beat van de muziek.

HET CONCERT

SKATERS, Arc, woensdag 16 juli

DE ACT

SKATERS heeft zijn roots in California liggen. Dat is zeker terug te horen in de muziek. De nummers zijn catchy en hebben oude Britse klanken in zich zitten. Het lijkt of je elk nummer ter plekke mee kunt neuriën, al blijft geen nummer echt hangen. SKATERS ziet er redelijk energieloos uit op het podium, maar het deert eigenlijk niet want de nummers zijn sterk.

HET MOMENT

Aan het einde van de set komt eindelijk het grover geschut waar de band duidelijk naartoe had gewerkt, al breken ze de tent nog steeds niet af.

HET PUBLIEK

Doordat het geluid zo bekend klinkt (vergelijkbaar met de sound van The Strokes), slaat het wel aan bij de luisteraars. Het publiek kijkt rustig toe wat de band in petto heeft en loopt weltevreden na het einde van de show weer verder.

HET OORDEEL

SKATERS brengt een poppy sound die gemengd wordt met punk: een combinatie die erg goed werkt. Toch blijft het helaas kalm en erg braaf, de climax blijft dan ook uit.

DE FOTO