#vf14 Songs Of Aran bokst op tegen doorkomst wandelaars

Weinig charismatisch optreden leidt af van mooie liedjes

Harold Broedelet ,

De meest ondankbare taak op het Valkhof Festival is het openen van de woensdag. De dag dat de tienduizenden wandelaars aan het Valkhof voorbij trekken, smachtend de laatste loodjes afleggend naar de finish. Aran Jeurissen, a.k.a. Songs of Aran, viel die eer te beurt.

Het concert

Songs of Aran, de Kiosk (Valkhof Festival/Vierdaagsefeesten), 16 juli 2014

De act

Aran is een singer-songwriter bij wie de tragiek van het leven mooi naar voren komt in de teksten. De Nijmegenaar heeft inmiddels twee albums op zijn naam staan, Nothing Personal uit 2010 en het kersverse Into The Waves. De tijd is echter te kort om een mooie bloemlezing hiervan te geven. Bovendien heeft het optreden hinder van de Vierdaagse die op dat moment aan de gang is. Gelukkig wordt Aran begeleid door Sean Jeurissen op elektrische gitaar en Maarten Voortman op keyboards. Genoeg body om weerstand te bieden aan de onvermijdelijke ‘herrie’ van buiten.

Het moment

Als op een bepaald moment een pieptoon dwars door de muziek klinkt, stopt Songs of Aran het optreden. Nadat de technicus het euvel verholpen heeft, klinkt alles ineens veel voller. Elk nadeel heeft zijn voordeel, zullen we maar zeggen.

Het publiek

Op de bankjes zit een zeer divers publiek. De liefhebbers kijken en luisteren geboeid, terwijl anderen meer bezig zijn met zichzelf en met elkaar en met de rug naar het podium toe zitten.

Het oordeel

De muziek van Songs of Aran verdient beter dan de lauwe ontvangst die ze nu kreeg. Desondanks ontbrak het aan charisma, waardoor het ook moeilijk was de aandacht van het publiek te trekken. Gebrek aan humor kan Aran niet worden ontzegd. “Bij het volgende nummer hebben we jullie hulp nodig door te klappen. En kan iemand een paar biertjes voor ons halen?”

De Foto