#vf14 Klaus Johann Grobe schept een setting om bij weg te dromen

Een groovy baslijn, een steady beat en een zoete orgel: futuristische muziek uit Zwitserland

Stefan Tim ,

De avond was gevallen en vanuit de verte kon je het funky orgel al horen, veel mensen kwamen erop af. De band bracht een verfrissend geluid en dat was ook te merken aan de reactie van het publiek. Muziek om naar te luisteren en weg te dromen. Geen fratsen of geweld, gewoon spacen.

HET CONCERT

Klaus Johann Grobe, Boog, woensdag 16 juli

DE ACT

Klaus Johann Grobe komt uit Zwitserland. De muziek die hij maakt swingt met een futuristisch spacende boogie. Daarnaast wordt er rustig in eigen taal gezongen, een combinatie die het geheel toch uniek maakt. Soms doet de act een beetje denken aan Tampe Impala die The Growlers een hand schudden.

HET MOMENT

Geen moment van de hele show is echt noemenswaardig. Het funky orgeltje met soms enorm wringende klanken is toch wel het hoogtepunt en meteen de kern van het geluid. 

HET PUBLIEK

Voor het podium zijn enorm veel mensen toegestroomd, het publiek weet goed dat het heel bijzonder is wat ten gehore wordt gebracht door Klaus Johann Grobe.

HET OORDEEL

Klaus Johann Grobe speelt zo verfijnd en bijna 'netjes' dat het van een afstand lijkt alsof je naar een plaat zit te luisteren. Of dat een voordeel of een nadeel is? Het maakt mij wel enorm benieuwd naar de plaat.

DE FOTO