#vf14 Gemixte gevoelens bij Michael Prins in de Stevenskerk

Rustig optreden met af en toe grote uitschieters

Rob Rutgers ,

De winnaar van De Beste Singer-Songwriter van Nederland is ondertussen zo veel meer. Samen met cellist Marien Okkerse werd er een gevarieerde set neergezet met goede covers en veel nieuw materiaal. Ondanks de goede sfeer was het toch een slordig optreden van een ogenschijnlijk nerveuze Michael.

HET CONCERT

Michael Prins, Stevenskerk Nijmegen, 16-07-2014

DE ACT

Als winnaar van De Beste Singer-Songwriter van Nederland werd Michael bekend bij het grote publiek om zijn rustige nummer Close To You. Toch past de sticker rauwe straatmuzikant veel beter bij hem. Ondanks het streven naar perfectie door bij elk nummer zijn gitaar te stemmen, wordt dat teniet gedaan doordat zijn zang niet helemaal zuiver was. Vanaf het derde nummer komt de sfeer er goed in, tijdens een knap staaltje publieksparticipatie krijgt hij de hele zaal aan het zingen. 
 

HET MOMENT

Ondanks de lastige akoestiek van de kerk weet Michael met zijn nummer Close To You de zaal te ontroeren en als geroutineerd zanger klinkt het bijna zoals op de cd. Verschillende mensen zitten met gesloten ogen mee te bewegen op de muziek en aan het eind af en toe een traantje weg te pinken. Het nummer wordt dan ook afgesloten met een groots applaus, wat Michael zichtbaar goed doet.

HET PUBLIEK

De kerk is gevuld met een zeer gevarieerd publiek. Van jonge zwijmelende tienermeisjes tot 65+ers. Toch was het grootste gedeelte gevuld met mensen van middelbare leeftijd: muziekliefhebbers die houden van de rauwe stijl en de spaarzame woorden. Naarmate het optreden langer duurt begint het wel onrustiger te worden in de zaal, waarbij een tiental mensen (vooral jongeren) de kerk verlaten.

HET OORDEEL

Ondanks de excuses dat hij zijn stem raar vindt klinken in de kerk en daardoor weinig praat, waren de momenten dat hij iets zei raak en vol humor. Op het gebied van de performance was het dan ook zeker geslaagd. Helaas kon dat de slordigheid van zijn muziek niet goedmaken. Na de 5e(!) keer gitaar stemmen begint het toch vervelend te worden, zeker omdat dit in volledige stilte gebeurt. Ook de bij tijden onzuivere stem valt op. De goede samenwerking met de cellist is echter wel weer mooi om te zien.
 
Een gemixt gevoel voor de hele avond. Goede performance, maar muzikaal gezien kwam Michael toch echt tekort.
 

DE FOTO