#vf14 Einfach Kurt

Voormalig frontman Knuckles Of Frisco slaat solo andere weg in

Harold Broedelet ,

Een krachtiger bandnaam is bijna niet te bedenken. Gewoon Koert van Essen. Pas geleden werd de indiepopband Knuckles of Frisco, waar Koert de frontman van was, opgeheven. Andere muzikale projecten en activiteiten van de bandleden waren daar de redenen van. Daardoor was voor Einfach Kurt de weg vrij om andere muzikale paden in te slaan.

Het concert

Einfach Kurt, de Kiosk (Valkhof Festival/Vierdaagsefeesten), 16 juli 2014

De act

Zonder nadere aankondiging begint Einfach Kurt te spelen. De combi met alleen een drummer, Martijn Kruisselbrink, is bijzonder. Met hun gezichten naar elkaar toe spelen ze een korte set, waarin blues en rock ‘n’ roll elkaar afwisselen.

Het moment

Als Einfach Kurt een rock ‘n’ roll-nummer speelt, wordt er door twee paren spontaan gedanst. Een duidelijk signaal voor de nieuwe koers die Koert is ingeslagen.

Het publiek

De band heeft zijn eigen fanschare meegebracht, maar trekt ook nieuwsgierige passanten aan. Dat is ook niet vreemd, want het repertoire werkt aanstekelijk.

Het oordeel

Het piano-intro van het tweede nummer doet sterk denken aan This Love van Maroon 5. Maar we kunnen gerust zijn. Het klinkt uiteindelijk minder braaf dan dat het lijkt. Einfach Kurt staat vooral voor rokerige blues en R&R, waarbij getergdheid en kwelling doorklinken in Koerts stem. Dat smaakt naar meer. In oktober kunnen we genieten van langere optredens tijdens de Red Shoe Sessions in Nijmegen en de Popronde Haarlem.

De foto