#vf14 Bier en spuug op het podium van Cerebral Ballzy

'Vieze' punk die aanslaat bij het publiek

Stefan Tim ,

Het valt niet mee om de Hollanders aan het dansen te krijgen, laat staan de handen uit de zakken te halen. Cerebral Ballzy waagt een poging en slaagt er redelijk in om het voorbijgaande publiek een halt toe te roepen voor hun show.

HET CONCERT

Cerebral Ballzy, Arc, woensdag 16 juli

DE ACT

Cerebral Ballzy vindt net als SKATERS zijn hart terug in New York waar de band is opgericht. Met twee uitgegeven platen brengt de band nu zijn muziek ten gehore bij podium de Arc. Het eerste dat opvalt aan de band is de valse zang die boven de muziek probeert uit te komen, iets dat helaas niet lukt. De nummers komen wel met veel lef over en de mannen hebben energie genoeg om rond te springen.

HET MOMENT

De zanger spuugt recht omhoog op het podium. De fluim vliegt zo’n 2 meter door de lucht voordat hij weer wordt opgevangen door de mond en hierna wordt ingeslikt. Eindelijk wat ballen.

HET PUBLIEK

Het is vies en lelijk maar het publiek is enthousiast en gooit de biertjes door de lucht. En er ontstaat een kleine pit voor het podium. Als het optreden maar overtuigend wordt gedaan is men tevreden. Deze ratten uit het riool van New York brengen het vuige punkwerk.

HET OORDEEL

De act die deze gasten neerzetten is bijna lachwekkend. Daarbij lach je Cerebral Ballzy niet uit maar toe. De gehele act slaat aan, inclusief de valse zang en het standaard headbangen met één voet op de monitor. Cerebral Ballzy valt misschien wat uit de toon, alles valt wel op zijn plek.

DE FOTO