#vf14 3voor12 gelderland tipt: woensdag 16 juli

Wat tipt de redactie?

Redactie 3voor12 gelderland ,

Het is woensdag 16 juli, precies een week na de fatale penaltyreeks tegen Argentinië. Ron Vlaar en Wesley Sneijder vonden Sergio Romero op hun weg, maar geen Argentijn kan voorkomen dat er vanavond weer een aantal veelbelovende acts het Valkhof betreden. De redactie van 3voor12 gelderland schiet altijd raak en selecteerde weer drie tips.

Koert van Essen, voormalig frontman van Knuckles of Frisco, gaat nu solo als Einfach Kurt door het leven. Reden genoeg voor recensent Harold Broedelet om diens rauwe doch bluesy countryfolk als tip voor vandaag te noteren. Benieuwd hoe dat te combineren valt? Vorig jaar namen we in De Tuin al een fraaie Kapelsessie op met Einfach Kurt, nu staat hij om 17.45 uur in de Kiosk.

Recensenten Patrick Schimmel en Thijs Schamp hebben wel weer behoefte aan wat hippe Amerikaanse indie. Vanavond in de vorm van Skaters, waarover Thijs zegt: “Een band die in de Verenigde Staten al aardig wat voeten aan de grond heeft. New York is de thuisbasis van deze vier skaters, waar hun paden kruisten in een lokale bar. De ervaringen die hier tijdens het tappen en shaken van cocktails werden gedeeld, vormden de inspiratie voor debuutalbum Manhattan. Dit album is opgenomen in de befaamde Electric Lady Land Studio van Jimi Hendrix met John Hill (onder meer Portugal. The Man, tUnE-yArDs, Wavves) als producer. Single Miss Teen Massachussets was al ijsbreker op het indie-radiostation Pinguinradio. Kortom, een band die aardig (understatement) aan de weg timmert.”

La Très Illustre Compagnie du Chat Noir heeft niet alleen een lange bandnaam, maar bestaat ook nog eens uit maar liefst tien muzikanten die het Franse chanson naar – het kleinste podium van – het Valkhof brengen. Recensent Heyta Melssen was eerder dit jaar tijdens de cd-presentatie van La Vendange onder de indruk: “Marijn [zanger en initiatiefnemer, red.] besloot vorig jaar eens een hele andere kant uit te gaan en stortte zich in de Franse chanson. Denk aan Jacques Brel en Charles Aznavour maar denk ook vooral: veel plezier. Dit wil je niet missen, dus ga kijken in de Tuin op woensdag 16 juli, 20.45 uur.”

Houd de website van 3voor12 gelderland in de gaten voor recensies, foto's, interviews en meer tips. Heb je zelf nog tips? Laat ze achter in de comments!