#vf14 Medicine Maze is trotse dagopener

Band laat zien dat attitude het belangrijkst is voor goede show

tekst: Famke Bergmans | foto's: Willem Melssen ,

De laatste dagopener van het Valkhoffestival was Medicine Maze. Met trots zetten zij een energiek optreden neer. Met veel grappen en veel bewegingen trok deze band zeker de aandacht.

HET CONCERT

Medicine Maze, de Kiosk, 18 juli 2014

DE ACT

Medicine Maze is een band uit Ede en omstreken. Met vier leden (Fred, Joost, Ezra en Floris) maakt de band volgens Wim Koen "spanky, lo-fi, hi-fuxx Rock 'n Roll tunes". Het is tevens de beste omschrijving voor zowel de muziek als de sfeer die de band met zich meebrengt. Nijmegen is deze jongens niet onbekend. Zo speelden ze in mei op Kids 'n' Billies en deden ze mee aan Nijmeegse Muziek op Straat. Dit keer openen ze de laatste dag van het Valkhof Festival.

HET MOMENT

Dit optreden heeft niet bepaald de ingrediënten voor een topshow. Het podium is klein, de zon brandt hevig en de mensen zijn rustig. Het maakt de band echter niets uit. Niet alleen doen ze veel moeite om te blijven bewegen op het kleine podium, ook wordt er veel gecommuniceerd met het publiek. Frontman Fred is degene die dit vooral doet: hij voert immers al het 'woord'. Na elk nummer praat hij even tegen het publiek en er wordt veel gegrapt.

HET PUBLIEK

Het publiek is relaxt en gedraagt zich rustig. Dit zal ook komen doordat er picknicktafels voor het podium staan: mensen komen zitten om lekker naar muziek te luisteren en even uit te rusten van het lopen. De reactie op de band is ietwat ingetogen, maar er wordt duidelijk geklapt na elk nummer. Hier en daar klinkt een "woeh!" Er komen steeds meer toeschouwers naar de band, maar toch blijft het rustig.

HET OORDEEL

Medicine Maze doet haar best om een energieke show neer te zetten en dit lukt. Ook het spel is goed, alhoewel er hier en daar een luide piep uit de boxen komt. Dit stoort echter niemand en de grappen van de band vallen in de smaak. Het is duidelijk dat Medicine Maze de muziek serieus neemt, maar de show leuk maakt door hier en daar een grap.

DE FOTO