#vf14 3voor12 gelderland tipt: vrijdag 18 juli

Wat tipt de redactie?

Redactie 3voor12 gelderland ,

Het moest er een keer van komen: de allerlaatste dag van het Valkhof Festival is aangebroken. De wandelende helden kunnen met hun speldje en een gladiool nog één avond meepikken om te genieten van de muziek en sfeer in het Valkhofpark. Ook 3voor12 gelderland begeeft zich nog één keer door de poort en tipt haar laatste acts.

Grimm Limbo is het pseudoniem van Frank Boeijen (niet die ene) en vooral bekend als toetsenist van The Gathering. De Nijmegenaar brengt zeer binnenkort zijn nieuwe ep Head Room I uit maar mag nu eerst in op vertrouwde grond zijn synth-kunsten vertonen. Fotograaf en eindredacteur Hans van Wijk heeft daar wel oren naar: "Gewoon een lekker stuk Nijmeegse electro-dreampop. Benieuwd hoe dit valt bij het Vierdaagsepubliek." Grimm Limbo speelt om 20.45 uur op de Voerweg.

Recensent Heyta Melssen wil het liefst nog één keer feestend op het Valkhof staan en tipt daarom Yan Koy & Color Rumba: “Het Valkhof Festival is feestvieren, en hoe kan dat beter dan met de aanstekelijke dansmuziek van de Congolese muzikanten Yan Koy en zijn Color Rumba band. Op vrijdag vanaf 21.00 uur nemen ze je bij de Boog mee in een soort Afro-Latino tropische cocktail. Zoals ze zelf zeggen: 'Ça va chauffer, kitoko!' (dat gaat warm worden, blanke). En dan hebben ze het vast niet over de weersverwachting, hoewel die ook tropische temperaturen belooft voor de vrijdag.”

Plotseling stond daar een man met een enorme baard achter een wirwar van elektronica. Op Motel Mozaïque, op Best Kept Secret, en nu dus op het Valkhof Festival. Terwijl King Khan met zijn grafstenen de Arc headlinet wordt Club Voerweg afgesloten door Larry Gus. Fotografe Esmée Ottema is erbij: “Kan altijd. Als je je kut voelt, blij bent, dronken, nuchter, moe, opgewekt: Larry is een held in heerlijke feel-good-music. En het is altijd net een beetje gek. Je kunt onmogelijk stil blijven staan, want er zit een aanstekelijke groove in zijn muziek.” En geef toe: hoe vaak zie je nou een Griek (echte naam Panagiotis Melidis) een festival afsluiten?

Houd de website van 3voor12 gelderland in de gaten voor recensies, foto's en interviews. Heb je zelf nog tips? Laat ze achter in de comments!