#vf14: Say Yes Dog mist interactie met publiek

Synthipoppers muzikaal goed onderlegd, maar moeten brug naar toeschouwers nog slaan

Harold Broedelet ,

Eigenzinnigheid en durf kan de organisatie van het Valkhof Festival niet ontzegd worden. Ook vandaag stond er weer een verrassende act onder de Boog: Say Yes Dog is één van de grote onbekenden. De drie voormalige conservatoriumstudenten spelen een mix van elektro, synthipop en house. Het publiek moeten ze nog leren voor zich te winnen.

CONCERT

Say Yes Dog, podium Boog, 14 juli 2014

DE ACT

Vocalist en toetsenist Aaron Ahrends, drummer Pascal Karier en bassist Paul Rundel hebben elkaar tijdens hun studie aan het Haags conservatorium leren kennen. In 2011 besloten ze een band te vormen en begonnen nummers te schrijven. Inmiddels is het repertoire groot genoeg om een (mini-)album uit te brengen. Dat gebeurde vorig jaar met de debuut-ep A Friend. Hun stijl is moeilijk te duiden, maar heeft het meeste weg van synthipop en elektro.

HET MOMENT

Dat zijn er eigenlijk twee. Het eerste nummer is nog niet afgelopen of het vuurwerk barst los. We waren al aardig gewend aan de ‘stilte’ op de maandagavond van de Vierdaagsefeesten. Aaron speelt er handig op in. “Can you see the fireworks from over there?” De toeschouwers antwoorden unaniem "nee", waarna hij het aandurft te vertellen dat vuurwerk “boring” is.

Verrassend is de gastperformance van Jimmy Hueting (drummer bij JARA en broer van….). Hij geeft het optreden met zijn tweede stem, percussie en powerdrum extra body.

HET PUBLIEK

De verhouding liefhebbers/passanten valt deze keer in het voordeel van de eerste categorie uit. Echt 'los' gaan ze niet. De wil is er wel, getuige het feit dat er gedanst wordt. Maar de dansbare nummers zitten vooral aan het eind.

HET OORDEEL

Het houdt niet over, maar Say Yes Dog krijgt het voordeel van de twijfel. Vanwege hun scholing valt te verwachten dat het trio voldoende muzikale bagage heeft voor verdere ontwikkeling. De structuur van de composities zit prima in elkaar en met de o zo belangrijke podiumpresentatie bij dit genre zit het ook wel goed. De band moet echter nog wel leren hoe het publiek te "pakken".

DE FOTO