#vf14 3voor12 gelderland tipt: maandag 14 juli

Wat tipt de redactie?

Redactie 3voor12 gelderland ,

We zijn twee dagen onderweg en het lijkt wel alsof het Valkhof Festival nooit is weggeweest. Het goede nieuws: er staan nog vijf prachtige muziekdagen voor de deur. Na de lange zondag is er gelukkig even tijd om bij te komen. Maar niet te lang, want ook op maandag staat er weer een aantal fraaie acts op de programmering.

3voor12-redacteur Rik de Winter sprak de band eerder dit jaar over de nieuwe plaat, vandaag staat het Hippy Tree Friends Collective om 17.45 uur op het Valkhof. De bandnaam doet een stel bomenknuffelaars vermoeden, maar fotografe Esmée Ottema weet beter: “Arnhems, hard, melancholisch, psychedelisch, bolvormig... hoe omschrijf ik dit? Het is van alles dus een beetje en dat dan samen is dus overweldigend lekker. Net als je wegdroomt, word je weer wakker geknald. Moet je echt een keer meemaken!” We zijn alvast benieuwd hoe de grootse sound van de Arnhemmers op het intieme Kiosk-podium tot uiting komt.

Zoals gebruikelijk staan er weer acts uit alle windstreken op het Valkhof Festival. Zo ook Pompeya, getipt door recensent Thijs Schamp: “Deze indieband uit Moskou (ja, Moskou!) deed het fantastisch goed tijdens zijn debuut op SXSW’14. Deze heren vlechten new wave en indierock voor je aan elkaar en stoppen daar een groovende seventies disco-basslijn onder. Resultaat: muziek voor de spreekwoordelijke voetjes van de vloer. Een band als Cut Copy is niet ver weg, het Valkhof Festival gelukkig ook niet dit jaar. Zeker checken dus.” Pompeya staat om 20.45 uur op de Boog.

Direct na Pompeya staat er een ontzettend lastige keuze op het programma: de ervaren melodieuze popmuziek van Dawes staat lijnrecht tegenover de spannende electro-indie van Son Lux. Omdat ook 3voor12 gelderland het ‘meeste stemmen gelden’-principe hanteert, tippen wij laatstgenoemde. De minimalistische post-klassieke beatkunstenaar Ryan 'Son Lux' Lott wist met zijn show in Merleyn eerder dit jaar menig redactielid te overtuigen. Zo erg zelfs, dat eindredacteur Matthijs Quaijtaal vanuit Estland de moeite nam zijn keuze toe te lichten: “Hij kan van klein en breekbaar naar snoeihard, en zijn band ondersteunt hem ook snoeihard. Een lekkere tweede act op een dansbare avond aan de Voerweg.”

Houd de website van 3voor12 gelderland in de gaten voor recensies, foto's, interviews en meer tips. Heb je zelf nog tips? Laat ze achter in de comments!