#vf14 Mighty Oaks verovert snel zijn publiek

Imponerende folkpop

Erik Damen ,

Zodra dit folkpopkwartet het hoofdpodium heeft beklommen, is duidelijk dat deze mannen publiekslievelingen kunnen worden. Muzikaal in de lijn van Mumford & Sons brengen ze hun muziek met veel charisma. Dus kunnen ze snel rekenen op goede Nijmeegse respons.

HET CONCERT
Mighty Oaks, Arc, dinsdag 15 juli
 
DE ACT
Mighty Oaks is een vanuit Berlijn opererende band van drie mannen uit drie verschillende landen: Ian Hooper (VS), Claudio Donzelli (Italië) en Craig Saunders (Engeland). Live wordt de harmonieuze folkpop aangevuld met een drummer uit Duitsland.
 
HET MOMENT
De sound van Mighty Oaks ligt in het verlengde van die van Mumford & Sons. Door het gebruik van banjo’s, mandolines en de meerstemmige zang ontkom je daar ook niet snel aan. Al snel heeft de band het publiek mee en als de zanger Ian Hooper vraagt om elkaars buurman of buurvrouw op de schouders te nemen, wordt hier door een flink aantal mensen gehoor aan gegeven. 
 
HET PUBLIEK
Vlak voor het optreden begint, vallen er een paar druppels regen, maar er is eigenlijk niemand in het publiek die denkt aan voortijdig vertrekken. Mighty Oaks kan op veel bijval rekenen, iets waar de band in Berlijn al vertrouwd mee zijn geraakt. Hoewel er maar drie kwartier tijd is, krijgt Nijmegen toch een goede indruk van de nummers van hun debuutalbum Howl
 
HET OORDEEL
Misschien maakt Mighty Oaks niet de meest originele muziek. Maar wat de mannen doen, doen ze erg goed. Niet alleen de langharige zanger met hoed valt veel op, maar juist ook de overige bandleden. Hier staat echt een band. De sterke songs met veel dynamiek doen vermoeden dat Mighty Oaks aan het begin staat van een mooie carrière.
 

DE FOTO