#vf14 Mevrouw Tamara is er nog niet

Band moet nog groeien

Patrick Struijker Boudier ,

Bands met elkaar vergelijken is altijd gevaarlijk omdat elke band op zichzelf staat. Maar in dit geval viel de vergelijking met de vorige band op hetzelfde podium - Daniel Cane & The Rebellion – minder positief uit voor Mevrouw Tamara. Het geluid viel wat tegen en de songs zijn (nog) niet zo heel sterk.

CONCERT

Mevrouw Tamara, de Kiosk, dinsdag 15 juli

DE ACT

De Nederlandse liedjes van singer-songwriter Mevrouw Tamara (Tamara van Esch) neigen richting Marike Jager en Eefje de Visser. Ze bracht in 2012 de ep Ik Ben Spiritus uit en haalde de finale van De beste singer-songwriter van Nederland. In januari van dit jaar is de ep Maar Nu verschenen met daarop 3 nummers. Momenteel werkt Mevrouw Tamara aan het debuutalbum dat in september van dit jaar moet verschijnen.

HET MOMENT

Mevrouw Tamara heeft helaas het weer niet mee. Regen valt gedurende haar optreden, waardoor een deel van het publiek bij haar optreden weggaat en een droog onderkomen zoekt. Jammer, want de band biedt zeker boeiende nummers. De nummers zijn soms breed uitgesponnen en doen denken aan Roosbeef, ook wat betreft zang. Helaas kampt Mevrouw Tamara af en toe met slecht geluid waardoor niet alles goed te horen is en de nummers niet helemaal tot hun recht komen. Spijtig, omdat de band bij vlagen genoeg potentie laat horen.

Mooi is de oproep op het einde van haar optreden aan het publiek om mee te doen met www.zolangmogelijk.nl. Mevrouw Tamara brengt haar debuutalbum uit als abonnement. Abonnees krijgen toegang tot de website waar elke maand een kort conceptalbum verschijnt en de muziek uitgelegd en versterkt wordt aan de hand van applicaties. Aan het einde van het project ontvangt elk abonnee een cd met boek thuis.

HET PUBLIEK

Het enthousiasme dat de vorige band opriep bij de bezoekers is bij Mevrouw Tamara helaas wat afwezig. Wellicht had dat met het regenachtige weer te maken of dat de band nog moet groeien in de liveoptredens. Interactie was er wel, maar de achterste rijen werden helaas niet bereikt.

HET OORDEEL

De band heeft zeker potentie, maar moet zich nog wel verder ontwikkelen. Vanmiddag verzuipt de band helaas een beetje op het kleine podium in het grote Valkhofpark dat vooralsnog een maatje te groot is.

DE FOTO