#vf14 Jett Rebel gooit nog een keer alle remmen los

Publiek niet 100 procent mee met muzikaal strakke set

Thijs Schamp ,

Na een prachtig concert in de St. Stevenskerk die bulkte van de overtuiging en het gevoel, was het aan Jett Rebel met band dit keer de taak om het Valkhof Festival in lichterlaaie te krijgen.

CONCERT

Jett Rebel, Arc,  dinsdag15 juli

DE ACT

Wie kent Jett Rebel inmiddels niet? Dit muzikale talent, opgegroeid in Baarn nu woonachtig in Amsterdam, bracht vorig jaar zijn debuut ep Venus uit met daarop radiohit Louise. Een opvolger was er al snel begin 2014 met de ep Mars wat hem een 3FM megahit opleverde voor Tonight. Tenslotte voegde hij Mars en Venus samen tot één album, speelt op alle festivals die er toe doen dit jaar (ook Pinkpop en Lowlands) en is niet meer weg te denken van de Nederlandse radio.

HET MOMENT

Al in het begin van het optreden doet Jett Rebel er alles aan om het publiek mee te nemen in zijn energieke set. Niks is hem daarin te gek, zo hij opeens besluit zich naar de zijkant van het podium te begeven. Om vervolgens daar via de stellage van het Arc podium naar boven te klimmen om zich boven in de nok een keer op te trekken en tenslotte snel naar beneden te klauteren en verder te gaan met het liedje.

HET PUBLIEK

Ondanks dat Jett Rebel met zijn band muzikaal gezien een zeer strakke set neerzet, lijkt het publiek niet volledig overtuigd. In het midden van de set dreigt de band bijna de aandacht van het publiek te verliezen zelfs. Gelukkig heeft Jett Rebel genoeg kruit om te verschieten om met Louise meteen daarna de eerste crowdsurfer op het publiek te krijgen.

HET OORDEEL

Muzikaal valt niks af te dingen op het optreden. Tracks van de 2 ep’s worden voorzien van afwijkende of uitgesponnen intro’s en daarnaast worden sommige songs zelfs verbouwd tot langere versies. Ondanks dat het Valkhof afgeladen vol staat, gaat het publiek niet plat voor Jett Rebel vanavond. Maar als je dan kan afsluiten met een liedje als Tonight, fantastische live uitvoering incluis, maakt dat een hoop goed.

DE FOTO