#vf14 Dinsdagavond op Club Voerweg

Hiphop onder de noemer Chocolade

Erik Damen ,

Tijdens de gehele dinsdagavond was er bij Club Voerweg ruimte voor hiphop tijdens het Valkhof Festival. Een divers programma met opkomend talent en nationale en internationale namen.


De avond begint om 20.00 uur met Stand Up! waarbij het beste hiphop-, r&b- en raptalent uit de regio Arnhem en Nijmegen zich mag presenteren. Ondanks het feit dat het nog rustig is laten Stinz, Jaromir, Poke (met twee mooie dames op het podium) en Mimi zich van hun beste kant zien en maken er een klein feestje van.


De vanuit Amsterdam opererende Joe Kickass zorgt daarna voor de oldskool hiphopvibes. Zijn Engelse flow is verrassend soepel voor een Nederlander. Helaas moest Jonwayne zijn optreden om gezondheidsredenen afzeggen, maar zijn vervanger is niemand minder dan de in Chili geboren en in Berlijn en London woonachtige Flako. Hij behoort tot de beste producers van Europa. De knoppendraaier en crooner wordt al een tijdje op handen gedragen door collega's als Hudson Mohawke en Gaslamp Killer. Hij produceert opzwepende en beukende hiphopachtige beats en manipuleert naar hartenlust een verscheidenheid aan stemmetjes, maar ook zijn eigen vocalen.


De avond op Club Voerweg sluit af met een lange set van Kutmah. Nu het echt donker is, komt zijn muziek nog beter uit de verf. Het is dan ook nu veel drukker dan eerder op de avond. De dj uit Engeland staat bekend om zijn eclectische dj-sets. Met roots in de hiphop, maar een platenverzameling die veel diverser is. Kutmah mixt elektronica, wereldmuziek en funk tot een dansbare, groovende set waarbij stilstaan geen optie is.