#vf14 Daniel Cane & The Rebellion raken gevoelige snaar

Kleine verhalen groots gebracht

Patrick Struijker Boudier ,

"Ik moet je wat vertellen..." zegt Daniel Cane (Ricardo Neeter) voorafgaand aan het derde nummer Breath You In (Oxygen). Treffender kan het optreden van Daniel Cane & The Rebellion deze middag niet samengevat worden. Cane vertelt zijn liedjes met een emotie die diep van binnen komt.

CONCERT
Daniel Cane & The Rebellion, Podium Kiosk, Dinsdag 15 juli

DE ACT
Nederlandse singer/songwriter Ricardo Neeter met roots in Nijmegen. Koppelt gevoelige liedjes in de stijl van Lewis Watson en Sam Smith aan de liedjes vol bezieling van de Amerikaanse singer-songwriter Roem Baur. Deed onder meer mee aan de beste singer-songwriter van Nederland, de Grote Prijs van Nederland en aan Popronde. Debuut-ep #Home met een aantal tracks is recent uitgebracht. 
 
HET MOMENT
"Ik heb een beetje knikkende knieën omdat dit het eerste optreden is met de band in Nijmegen", maakt Ricardo zijn eerste zin af. Als er al enige schroom of verlegenheid is na zijn openingswoorden, dan is die al vrij snel verdwenen na  het eerste nummer Second Hand Superhero. Dat nummer brengt Neeter solo op gitaar met een aangename bezieling en zonder spoor van twijfel. Bij het tweede nummer komt de band er bij. De band, dat is vandaag Ricardo Neeter (zang/gitaar), Laurens Schaap (bas), Jan Willem Fles (drums) en Ruben De Groot (gitaar). De begeestering en gevoeligheid is ook aanwezig in de liedjes met deze ruimere bezetting.  
 
HET PUBLIEK
Het publiek is wat afwachtend in het begin maar dat kan met een kater van de avond ervoor te maken hebben of het relatief vroege tijdstip. Gaandeweg wordt de grens tussen podium en publiek kleiner en bereikt de band ook de achterste rijen. Het optreden eindigt met een oproep tot meezingen met de oude folk klassieker The Wayfaring Stranger en een foto van het publiek ("tag jezelf, want dan kun je zeggen dat je er bij bent geweest!")

HET OORDEEL
Die knikkende knieën waren niet nodig. Daniel Cane & The Rebellion zetten een prima set neer met kleine luisterliedjes die raken. Voor wie het gemist heeft: de band speelt vrijdag 18 juli ook nog in Dollars, Nijmegen.
 

DE FOTO